početna - Pobjednički niz na 50. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva!

Pobjednički niz na 50. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva!

Utorak, 27.11.2018
            

U sklopu jubilarne 50. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštvagodišnje priredbe neprofesijskog filmskog stvaralaštva održane u Kinu Tuškanac u Zagrebu od 23. do 25. studenog 2018. godine., nagrađena su četiri filma nastala na zadnjoj Školi dokumentarnog filma koju provodi Restart. Prvu nagradu podijelila su čak tri filma Škole: '3. rujna 2015.' Sare Jurinčić, 'Mjesto odakle vam pišem pisma' Nikoline Bodanović i 'Remiza' Arona Kovačića. I četvrti školski film prikazan u konkurenciji revije nagrađen je. Drugu nagradu je s još dva filma podijelio i 'Kako je Tanja ostala sama' Mie Sidorov.

Pobjednički niz na 50. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva!

Žir su činili redatelji Vladislav Knežević i Hana Jušić, montažer Hrvoje Mršić, filmolog Hrvoje Turković i glumica Sara Stanić. 

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza je završna godišnja priredba neprofesijskog filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj, a svake se godine održava u drugom gradu. Kinoklub Zagreb ove godine slavi 90 godina postojanja pa je tim povodom bio domaćin Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva.

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media