Edukacijski tim

Edukacijski tim

Ana Hušman
Ana Hušman rođena je 1977. godine u Zagrebu, 2002, godine diplomirala na Odjelu za multimedije i nastavnički smjer Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Sudjelovala je na brojnim domaćim i inozemnim izložbama i festivalima. Radi kao docentica na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, na Odsjeku za animirani film i nove medije. Za svoje posljednje radove dobila je više domaćih i internacionalnih nagrada.
Saznaj više

Anita Bastašić
Anita Bastašić rođena je 1989. godine u Zagrebu, gdje je diplomirala na Odsjeku produkcije pri Akademiji dramske umjetnosti. Nakon završenog preddiplomskog studija radila je u području scenskih i izvedbenih umjetnosti, kao vanjska suradnica Kazališnog Epicentra te producentica na festivalima i različitim projektima. Od 2013. surađuje s Restartom kao vanjska suradnica, a od 2014. kao producentica edukacijskog programa . Sudjeluje u osmišljavanju i provedbi stalnih Restartovih programa te velikog broja suradničkih projekata zajedno s Anom Hušman. 
 

Igor Bezinović
Rođen je u Rijeci 1983. godine. Diplomirao je filozofiju, sociologiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te Filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Filmom se bavi profesionalno i amaterski. Režirao je desetak kratkometražnih fi lmova i dugometražni dokumentarac Blokada. Fragmente o svakodnevici i metafizici objavljuje na Tumblr blogu Lavandin.


Nebojša Slijepčević
Redatelj i scenarist Nebojša Slijepčević rođen je 1973. u Zagrebu gdje je i tridesetak godina kasnije diplomirao režiju na Akademiji dramske umjetnosti. Do sada je režirao tri autorska kratka dokumentarna filma ( "O kravama i ljudima", "Za 4 godine", "Muški film"), jedan dugometražni dokumentarni film ("Gangster te voli"), dva kratki igrana filma ("Šamar" – dio omnibusa Zagrebačke priče 1. i "Kutija"), jedan kratki animirani film ("Pas / Zec") te mnoštvo televizijskih dokumentaraca i serijala.
Saznaj više


Oliver Sertić
Oliver Sertić je producent iz Zagreba. Objavljivao i uređivao u tisku, na webu, radiju i televiziji. Osnivač je Restarta gdje je koordinator, programski voditelj Dokukina i odjela distribucije te jedan od tutora Škole dokumentarnog filma. Producirao je 20-tak dugih i kratkih dokumentarnih filmova. Surađivao je i još surađuje s brojnim filmskim festivalima u regiji kao PR, selektor, producent i savjetnik. Trenutno radi i kao selektor Supetar Super Film Festivala, savjetnik je za dokumentarni film Zagreb Film Festivala i jedan od selektora Human Rights Film Festivala. Od 2012. direktor je Liburnia Film Festivala, festivala hrvatskog dokumentarnog filma.
Saznaj više

Hrvoslava Brkušić
Hrvoslava Brkušić rođena je 1982.godine. Diplomirala je na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, filmsku i TV montažu i na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na odsjeku za nove medije. Kao montažerka radila je na niz kratkih igranih, eksperimentalnih i dokumentarnih filmova. U umjetničkoj praksi izražava se u različitim medijima – film i video, zvučne instalacije i live nastupi. 

Ostali suradnici:

Boris Mitić
Dinka Radonić
Ivana Đula
Ivan Marušić – Klif
Ivan Luščić - Liik
Ivan Zelić
Jasna Žmak
Luka Vrbanić
Sandra Bastašić
Tomislav Domes
Vida Guzmić
Vanja Jambrović
Vanda Kreutz
 
 


 

 

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media