Beldocs otvara "Muzej Revolucije"

Ponedeljak, 16.05.2022
Beldocs otvara

U sklopu 15. izdanja Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs u Beogradu prikazuje se "Muzej revolucijeSrđana Keče koji je ujedno i otvorio festival 11. svibnja u Domu omladine, a prikazuje se i u sklopu nacionalnog natjecateljskog programa. "Čast mi je da ovaj film otvara Beldocs, festival koji već godinama unazad njeguje program pun filmskih dragulja i jača vezu dokumentarnog filma u Srbiji s regionalnom i svjetskom scenom. Premijera 'Muzeja revolucije' u Srbiji je za mene poseban događaj. Nadam se da će publika u filmu pronaći jedan novi pogled na Beograd i na naše društvo, kao i bliskost sa životima koji su u njemu prikazani," rekao je Srđan Keča povodom premijere u Beogradu. Također film je netom prije srpske premijere imao i francusku premijeru na Festival International Jean Rouch koji se u Parizu održava od 08.05. do 18.05.  

Saznaj više

Između revolucija na radionici dok.incubator

Četrvrtak, 21.04.2022
Između revolucija na radionici dok.incubator

Dugometražni hibridni dokumentarni projekt 'Između revolucija' Vlada Petrija, koji nastaje u produkciji rumunjskog Activ Docsa u koprodukciji s Restartom, primljen je na važnu međunarodnu radionicu za filmove u postprodukciji dok.incubator. Ovaj program u tri posebna sessiona, uz vojsku eksperata iz raznih područja filma, za cilj ima pomoći producentima, redateljima i montažerima da finaliziraju svoje projekte i uspješno ih pripreme za međunarodnu distribuciju. Prvi dio počinje 25.4. u slovačkom mjestu Banska Štiavnica, nastavlja se u lipnju u češkom Olomoucu, a završava picture-lock sessionom u rujnu. Na prvoj radionici sudjelovat će redatelj Vlad Petri, producentica Monica Lazurean-Gorgan i jedan od montažera Andrei Gorgan.

Saznaj više

Sjevernoamerička premijera "Muzeja Revolucije" na Hot Docs-u

Četrvrtak, 14.04.2022
Sjevernoamerička premijera

Restartov dugometražni dokumentarni film "Muzej Revolucije" Srđana Keče imat će sjevernoameričku premijeru na najvažnijem festivalu dokumentarnog filma u Sjevernoj Americi Hot Docs, koji se održava 28. travnja do 8. svibnja u Torontu u Kanadi. Film je dio programa "World Showcase" gdje će imati dvije projekcije, te će za kanadsku publiku biti dostupan online. "Muzej revolucije" dio je i dokumentarne konkurencije festivala Crossing Europe koji se od 27.4. do 2.5. održava u Linzu u Austriji. Film će u Torontu predstaviti redatelj Srđan Keča, a u Linzu producentica Vanja Jambrović.

Saznaj više

Svjetska premijera filma "Babajanja" Ante Zlatka Stolice

Ponedeljak, 04.04.2022
Svjetska premijera filma

U srijedu 6.4. u 19 sati u Kaptol Boutique Cinema u sklopu regionalne konkurencije ZagrebDoxa održati će se svjetska premijera novog Restartovog filma, kratkog esejističkog dokumentarca "Babajanja" Ante Zlatka Stolice. Nakon projekcije, slijedi razgovor s redateljem. Na premijeri će uz redatelja prisustvovati i snimateljica Katarina Zlatec, montažerka Iva Ivan, producenti Tibor Keser i Vanja Jambrović, dizajner zvuka Hrvoje Nikšić i snimateljica zvuka Sunčica Ana Veldić. Repriza je predviđena u četvrtak 7.4. u 21 sat. 

Saznaj više

Snajka traži sreću na DOCU Rough Cut Boutiqeu

Nedelja, 03.04.2022
Snajka traži sreću na DOCU Rough Cut Boutiqeu

Naš dokumentarac u post produkciji, 'Snajka traži sreću' redateljice Tee Vidović Dalipi, odabran je među samo pet dokumentarnih projekata koji će sudjelovati u programu DOCU Rough Cut Boutique. Boutique je namijenjen dokumentarnim projektima iz istočne Europe u završnoj fazi montaže i organiziran je u tri sesije. Prva počinje već 4. travnja u Sofiji, slijedi Budimpešta u lipnju sa završnim predstavljanjem tijekom Sarajevo Film Festivala u kolovozu. Redateljica Vidović Dalipi i montažerka Jelena Maksimović tijekom prvog dijela radionice radit će na svom rough cutu s mentorima Jordanom BergIvom TrajkovimJohnom Appelom i Ilianom Metevom. DOCU Rough Cut Boutique suorganiziraju Sarajevo Film Festival i Balkan Documentary Center, kao dio industrijskog programa CineLink Industry Days.

Saznaj više

1 2 3 4 > >> 1 od 136

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media

Restart label - Izdanja