Nagrade 19. Liburnia Film Festivala

Subota, 28.08.2021
Nagrade 19. Liburnia Film Festivala

U petak, 27.8., dodjelom nagrada završio je 19. Liburnia Film Festival, festival hrvatskog dokumentarnog filma, koji organizira Udruga LFF u suorganizaciji Restarta. Žiri u sastavu Branka Benčić, Višnja Vukašinović, Szabolcs Szirony, Marko Grba Singh i Vladimir Gojun najboljim filmom proglasili su 'Tvornice radnicima' Srđana Kovačevića (Fade In), a posebnim priznanjem ovjenčan je 'Bijeli Božić' Josipa Lukića (Akademija dramske umjetnosti). Nagrada za najbolji regionalni film otišla je Toniju Jeleniću za 'Martin Torpedo' u produkciji riječkog Filmaktiva. S visokom prosječnom ocjenom 4,78/5, publika je nagradila 'Jedna od nas' Đure Gavrana (Pipser). Najbolji redatelj je Ivan Ramljak za film 'O jednoj mladosti', najbolja snimateljica Andrea Kaštelan ('Nulti Krajolik'), montažeri Elena Radošević i Josip Lukić ('Bijeli Božić'), a dizajner zvuka Vjeran Šalamon ('Nulti krajolik'). Već tradicionalno, Ivana Pipal i Vanja Babić vodili su Restartovu Filmsku početnicu za najmlađe. Prije dodjele nagrada prikazana su i dva filma s Restartove Škole dokumentarnog filma, 'Više od 35' Timija Šareca i 'Pisma Nicholasu' Dunje Ivezić.

Saznaj više

U tijeku je upis nove generacije Restartove Škole dokumentarnog filma

Srijeda, 04.08.2021
U tijeku je upis nove generacije Restartove Škole dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma ulazi u jedanaestu godinu rada i raspisuje prijave za upis nove generacije budućih dokumentarista. Program pod vodstvom stranih i domaćih mentora i predavača održat će se u Zagrebu od listopada 2021. do veljače 2022.

PRIJAVE DO 9. RUJNA!

Saznaj više

Svjetska premijera Bosanskog Brodveja na Sarajevo Film Festivalu

Srijeda, 04.08.2021
Svjetska premijera Bosanskog Brodveja na Sarajevo Film Festivalu

Ovogodišnje, 27. izdanje Sarajevo Film Festivala održava se od 13. do 20. kolovoza. U natjecateljskom programu dokumentarnog filma prikazuje se sveukupno 16 filmova, od kojih su tri hrvatska. Posebno smo ponosni jer je jedan od njih kratkometražni dokumentarni film "Bosanski Brodvej" redateljice Jasmine Beširević nastao u sklopu platforme za mlade autor(ic)e Restart laboratorij, a koji će u Sarajevu imati svjetsku premijeru. Film prati šesnaest mladih glumaca odabranih za sudjelovanje u brodvejskom mjuziklu kojeg etablirani američki umjetnici postavljaju u Bosni i Hercegovini. Producenti filma su Tibor Keser i Vanja Jambrović, montažerka Iva Ivan, a mentor u Restart laboratoriju Nebojša Slijepčević.  

Saznaj više

Istražitelj na Docu Talents from the East u Sarajevu

Utorak, 03.08.2021
Istražitelj na Docu Talents from the East u Sarajevu

Restartova koprodukcija, dugometražni dokumentarni film  'Istražitelj' češkog redatelja Viktora Portela, odabran je među osam projekata iz srednje i istočne Europe u fazi rough cuta, koji će biti predstavljeni kroz program Docu Talents from the East@Sarajevo od 14. do 19.8.2021. Program organizira Jihlava International Documentary Film Festival u suradnji sa Sarajevo Film Festivalom u sklopu Cinelink Industry Days, profesionalnog dijela sarajevskog festivala.

Saznaj više

Masterclass i gostovanje švedskog redatelja Fredrika Gerttena

Ponedeljak, 26.04.2021
Masterclass i gostovanje švedskog redatelja Fredrika Gerttena

U petak, 30. travnja, švedski redatelj Fredrik Gertten će u Dokukinu KIC s početkom u 18 sati održati masterclass pod nazivom "Film i politička odgovornost". Gertten će govoriti o problemima s kojima se suočava u svom radu i o tome što znači mariti za temu filma te koliki je mogući domet filmova u političkom smislu. Pokazat će izvatke iz svojih najznačajnijih radova, neke dodatne materijale i o svemu raspraviti s publikom. Zbog ograničenog broja posjetitelja u Dokukinu potrebno je rezervirati svoje mjesto slanjem maila na info@dokukino.net. Ulaz je besplatan. Osim u Dokukinu KIC, masterclass će se paralelno moći pratiti i putem online streaminga. Sve što je potrebno kako biste pratili masterclass je uključiti se u točno vrijeme na YouTube kanal Restart Films: https://bit.ly/3fQFuhP.

Saznaj više

<< < 1 2 3 4 5 > >> 2 od 133

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media

Restart label - Izdanja