Masterclass snimatelja Igora Martinovića

Srijeda, 02.12.2020
Masterclass snimatelja Igora Martinovića

Restart vas poziva na online masterclass hrvatskog snimatelja Igora Martinovića, bivšeg studenta Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu koji već godinama radi u Sjedinjenim Američkim Državama gdje je ostvario izuzetno respektabilnu snimateljsku karijeru. Masterclass pod naslovom "Od Oskarovskog "Čovjeka na žici" do Errola Morrisa, od Netflixove "Kuće od karata" do HBO serije "Autsajder" održava se online u petak 04.12.2020. od 18 do 20 sati, a moderirati će ga redatelj Nebojša Slijepčević. Sve što je potrebno kako bi pratili masterclass je uključiti su u točno vrijeme na YouTube kanal Restart Films  na ovom linku - https://bit.ly/3fQFuhP . Napominjemo također kako će  masterclass biti interaktivan i gledatelji će moći postavljati pitanja na chatu ispod YouTube Streaminga. 

Saznaj više

Kritičari uvrstili "Srbenku" u TOP 10 hrvatskih dokumentaraca svih vremena

Četrvrtak, 26.11.2020
Kritičari uvrstili

Članovi Društva hrvatskih filmskih kritičara prošlog su mjeseca sudjelovali su u anketi o najboljim hrvatskim filmovima svih vremena. U žestokoj konkurenciji, Restartova "Srbenka" Nebojše Slijepčevića našla se na sedmom mjestu najboljih dokumentaraca, a ono na što smo posebno ponosni je to da je "Srbenka" najbolje plasnirani dugometražni dokumentarac na listi i jedini noviji film koji se probio u TOP 10 u svim rodovima u kojima se ocjenjivalo (igrani, dokumentarni, animirani). Više o cijeloj anketi možete saznati na ovom linku

Saznaj više

Masterclass Radu Judea

Četrvrtak, 05.11.2020
Masterclass Radu Judea

Restart u suradnji sa Zagreb Film Festivalom organizira online masterclass majstora rumunjskog novog vala Radu Judea. "Nisam našao neki osobni filmski stil i siguran sam da ga nikada neću ni naći” polazni je autorov citat za razgovor kojeg će voditi hrvatski redatelj Igor Bezinović, o njegovim režijskim metodama pri radu na igranim i dokumentarnim filmovima. Masterclass se održava online u srijedu 11.11.2020. od 17 do 19 sati, a sve što je potrebno kako bi ga pratili je uključiti su u točno vrijeme na ZFF internet stranicu putem ovog linka ili kroz jednu od sljedećih Facebook stranica: Restart DocumentaryBaš volim dokumentarce ili Zagreb Film Festival.

Saznaj više

Sundance Institute podržao "Muzej Revolucije"

Ponedeljak, 02.11.2020
Sundance Institute podržao

Dugometražni dokumentarni film "Muzej Revolucije" Srđana Keče koji nastaje u produkciji Uzroka iz Srbije i Restarta, u koprodukciji s Nutprodukce iz Češke osvojio je financijsku podršku prestižnog Sundance Instituta. "Muzej Revolucije" podržan je iznosom od 30.000 USD za postprodukciju filma. Ovogodišnju financijsku podršku Sundance Instituta od ukupno 540.000 USD osvojila su 23 dokumentarna projekta iz 21 zemlje u različitim fazama proizvodnje, od razvoja do postprodukcije. Popis svih financiranih dokumentaraca u nastajanju nalazi se ovom linku

Saznaj više

Restartovi projekti na industrijskom dijelu DokLeipziga

Ponedeljak, 26.10.2020
Restartovi projekti na industrijskom dijelu DokLeipziga

Od  26.10. do 01.11. 2020. u Leipzigu se održava 63. Festival dokumentarnog i animiranog filma Dok Leipzig, jedan od najvažnijih i najdugovječnijih europskih filmskih festivala. Filmski program će i ove godine biti prikazivan u kinima, ali bez međunarodnih gostiju, dok se DOK Industry program, namijenjen profesionalcima, seli u online sferu. Restart je ovdje zastupljen s čak tri dokumentarna projekta u razvoju. Na DOK Co-Pro Market fokusiran na spajanje autora i producenata dugometražnih filmova s potencijalnim financijerima i koproducentima, uvršten je 'Cordon' Antona Mezulića, 'ValeriaSare Jurinčić, koji nastaje u koprodukciji Studija Nomad i Restarta bit će predstavljen na pitching forumu Short n' Sweet namijenjenom kratkometražnim dokumentarnim i animiranim filmovima dok je 'Budi realan traži nemoguće' Vanje Juranić dio programa DOK Partner Presentations

 

Saznaj više

<< < 1 2 3 4 5 > >> 2 od 131

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media

Restart label - Izdanja