Restart na Makedoxu, Muzej revolucije otvara festival Braća Manaki

Petak, 19.08.2022
Restart na Makedoxu, Muzej revolucije otvara festival Braća Manaki

Kratkometražni dokumentarci 'Babajanja' Ante Zlatka Stolice i 'Bosanski Brodvej' Jasmine Beširević odabrani su u kratkometražnu konkurenciju festivala kreativnog dokumentarnog filma Makedox, koji se održava u Skopju od 18. do 25.8.2022. Redatelj Manuel Inacker, sudjelovat će na radionici za razvoj projekata koju vodi vrhunski dokumentaristički profesionalac Tue Steen Muller s projektom u razvoju 'Zemlja koju (u)dišemo'. Međunarodni filmski festival Braća Manaki (Bitola, Makedonija, 19. - 26.8.2022.), otvara naš dugometražni dokumentarac 'Muzej revolucije' Srđana Keče.

Saznaj više

Dva filma u konkurenciji, dva projekta na Cinelinku u Sarajevu

Subota, 13.08.2022
Dva filma u konkurenciji, dva projekta na Cinelinku u Sarajevu

Ovogodišnji Sarajevo Film Festival posebno je plodan za Restartove filmove i projekte u produkciji i postprodukciji. U dokumentarnu konkurenciju festivala uvršteni su 'Muzej revolucije' Srđana Keče i kratkometražni 'Babajanja' Ante Zlatka Stolice kojemu je to međunarodna premijera. Filmove će predstaviti producentica Vanja Jambrović. Kao dio Cinelink Industry Days u Sarajevu će biti predstavljena dva naša projekta. Redateljica Tea Vidović Dalipi i producent Oliver Sertić prikazuju izbor scena iz projekta u postprodukciji 'Snajka traži sreću' kao završni dio programa Docu Rough-Cut Boutique, a kroz program Docu Talents From the East bit će predstavljen rumunjsko-hrvatski koprodukcijski projekt 'Između revolucija' Vlada Petrija (Activ Docs u koprodukciji s Restartom), o kojemu će govoriti producentica Monica Lazurean-Gorgan.

Saznaj više

Otvorene prijave za Školu dokumentarnog filma

Utorak, 02.08.2022
Otvorene prijave za Školu dokumentarnog filma

Restartova Škola dokumentarnog filma otvara poziv za prijave za novu generaciju budućih dokumentarista. Program će se uz mentorstvo domaćih i inozemnih filmskih autora, stručnjaka i predavača održati u Zagrebu od listopada 2022. do veljače 2023. Škola je zasnovana na ideji da je filmski medij dostupan svima i da se svatko može izraziti jezikom filma te iz godine u godinu pomaže svojim polaznicima usvojiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarca, bolje razumijevanje filma i produkcijskih procesa s naglaskom na aktivnom sudjelovanju.

Saznaj više

Premijera filmova 11. generacije Škole dokumentarnog filma

Utorak, 14.06.2022
Premijera filmova 11. generacije Škole dokumentarnog filma

Restartova Škola dokumentarnog filma održala se od rujna 2021. do  ožujka 2022. u Zagrebu. 11. izdanje Škole pohađalo je desetero polaznika/ca koji su savladali sva potrebna znanja za kompletnu produkciju dokumentarnog filma, uz mentorstvo Ane HušmanIgora BezinovićaNebojše SlijepčevićaHrvoslave BrkušićKaterine DudeDinke RadonićOlivera Sertića i Bojana Mrđenovića. Osim uz mentore, polaznici su učili i usavršavali rad na filmu uz pomoć domaćih i stranih filmskih profesionalaca i dokumentarista: dizajnera zvuka Borne Buljevića, filmskog kritičara Maria Kozine, srbijanskog multimedijalnog umjetnika Miloša Tomića te producentice Vanje Jambrović. Polaznici i polaznice programa Škole 2021./2022. bili su: Ramona Boban-Vlahović, Jurica Ćorluka, Marina Giunio, Eva Marija Jurešić, Mia Martinović, Maja Miloš, Karlo Mlinar, Neža Knez, Pavel Penev i Paula Tončić. Projekcija će se održati u Kinu Tuškanac u nedjelju, 26. lipnja s početkom u 20h. Ulaz je besplatan.

 

Saznaj više

Beldocs otvara "Muzej Revolucije"

Ponedeljak, 16.05.2022
Beldocs otvara

U sklopu 15. izdanja Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs u Beogradu prikazuje se "Muzej revolucijeSrđana Keče koji je ujedno i otvorio festival 11. svibnja u Domu omladine, a prikazuje se i u sklopu nacionalnog natjecateljskog programa. "Čast mi je da ovaj film otvara Beldocs, festival koji već godinama unazad njeguje program pun filmskih dragulja i jača vezu dokumentarnog filma u Srbiji s regionalnom i svjetskom scenom. Premijera 'Muzeja revolucije' u Srbiji je za mene poseban događaj. Nadam se da će publika u filmu pronaći jedan novi pogled na Beograd i na naše društvo, kao i bliskost sa životima koji su u njemu prikazani," rekao je Srđan Keča povodom premijere u Beogradu. Također film je netom prije srpske premijere imao i francusku premijeru na Festival International Jean Rouch koji se u Parizu održava od 08.05. do 18.05.  

Saznaj više

<< < 1 2 3 4 5 > >> 2 od 138

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media

Restart label - Izdanja