Muzej Revolucije nagrađen na Last Stop Trieste 2021

Četrvrtak, 04.02.2021
Muzej Revolucije nagrađen na Last Stop Trieste 2021

Projekt dugometražnog dokumentarnog filma "Muzej Revolucije" redatelja, scenarista i snimatelja Srđana Keče i montažerke Hrvoslave Brkušić, koji je predstavljen u industrijskom programu Last Stop Trieste, osvojio je nagradu Flow Digital Cinema. Projekt produciraju Vanja Jambrović (Restart, Hrvatska) i Srđan Keča (Uzrok, Srbija), a koproduciraju Lukás Kokes i Pavla Janoušková Kubečková (Nutprodukce, Češka). Last Stop Trieste potprogram je industrijskog programa When East Meets West, a namijenjen je uskoro završenim dokumentarnim projektima. Snimku dodjele nagrade i sve nagrađene projekte koji su sudjelovali u industrijskim dijelu festivala, možete pronaći na ovom linku

Saznaj više

Muzej Revolucije na radionici Last Stop Trieste

Četrvrtak, 21.01.2021
Muzej Revolucije na radionici Last Stop Trieste

Za vrijeme održavanja Trieste Film Festivala, od 25. do 29. siječnja odvija se i njihov industrijski program When East Meets West 2021., ove godine u online izdanju. U sklopu potprograma Last Stop Trieste, namijenjenom uskoro završenim filmovima, bit će predstavljen i dugometražni dokumentarni projekt "Muzej Revolucije" Srđana Keče koji nastaje u produkciji Restarta i srpskog Uzroka u koprodukciji s češkom kućom Nutprodukce. Prezentacija projekata odvija se pred pedeset međunarodnih Sales Agenata i distributera, festivalskih selektora, TV urednika i drugih filmskih profesionalaca, a između ostalog imaju šansu osvojiti nagrade HBO Europe, Flow Digital Cinema i First Hand Fund-a. Popis svih sudionika i više detalja možete pronaći ovdje.

Saznaj više

VITA ACTIVA: Politički i intelektualni bunt u fokusu na platformi volimdokumentarce.net

Četrvrtak, 07.01.2021
VITA ACTIVA: Politički i intelektualni bunt u fokusu na platformi volimdokumentarce.net

Ulazak u novu, 2021.godinu, obilježavamo novim biografskim filmovima na platformi volimdokumentarce.net: Vita Activa: Duh Hannah Arendt i Životi Alberta Camusa. Dodatnih šest filmova na temu političkog i intelektualnog bunta dostupno je u pola cijene do 17. siječnja uz kôd DOKU-PRAZNICI. Produžena je i akcija za najgledanije filmove iz Restartove doku-riznice. 

Saznaj više

Najgledaniji filmovi prošle godine na platformi volimdokumentarce

Srijeda, 30.12.2020
Najgledaniji filmovi prošle godine na platformi volimdokumentarce

'Srbenka', 'Medena zemlja', 'Dubina dva', 'Selfie' i 'Stieg Larsson: čovjek koji se igrao vatrom' najgledaniji su filmovi na našoj VOD platformi volimdokumentarce.net u 2020. godini. Do 6. siječnja 2021. sve ih možete pogledati u pola cijene uz promo-kod DOKU-PRAZNICI. Od ovog tjedna u ponudi digitalne videoteke je i novi biografski doumentarac 'Životi Alberta Camusa', a potpuno besplatno uz isti kod možete pogledati pet dokumentaraca. Detljan popis besplatnih filmova i filmova uz popust kao upute za gledanje filmova možete pogledati OVDJE. Uživajte u dokumentarcima!

Saznaj više

DOKSI u prazničnoj izolaciji - volimdokumentarce.net

Srijeda, 23.12.2020
DOKSI u prazničnoj izolaciji - volimdokumentarce.net

Na platformi volimdokumentarce.net praznici počinju u srijedu, 23.12. i traju sve do petka, 17.1.2021. Uz nove naslove iz Restartove dokumentarne riznice iz tjedna u tjedan, svaki tjedan dostupno je i pet filmova za besplatno gledanje uz unošenje promotivnog kôda DOKU-PRAZNICI.

Saznaj više

<< < 1 2 3 4 5 > >> 2 od 132

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media

Restart label - Izdanja