Između revolucija na pitchingu FIPADOC-a

Ponedeljak, 17.01.2022
Između revolucija na pitchingu FIPADOC-a

Dokumentarno-igrani hibrid 'Između revolucija' Vlada Petrija koji nastaje u koprodukciji rumunjskog Activ Docsa i Restarta, odabran je na međunarodni pitching forum renomiranog francuskog festivala FIPADOC, koji se održava u Biarritzu od 17. do 23. siječnja. Arhivski dokumentarac o prijateljstvu Rumunjke i Iranke te socijalno-političkim turbulencijama koje su zadesile ove dvije zemlje, očekujemo početkom iduće godine. Projekt će predstaviti redatelj Vlad Petri i producentica Monica Lazurean-Gorgan.

Saznaj više

Masterclass Mladena Kovačevića u Dokukinu KIC

Srijeda, 15.12.2021
Masterclass Mladena Kovačevića u Dokukinu KIC

Jedan od najboljih srpskih dokumentarista Mladen Kovačević, dolazi u Dokukino KIC, gdje će u petak, 17.12.2021. u 18:00 sati održati masterclass 'Režijske intervencije u dokumentarnom filmu'. Najbolje da to najavimo ovim riječima: 'Jednostavnost realizma u dokumentarnom filmu rezultat je redateljskog postupka koji stvara iluziju spontanog razvoja narativa. Bez obzira je li interakcija između subjekta i kamere očigledna, ili su likovi u dokumentarnom filmu, slično kao u igranom, prihvatili glumiti da kamera i filmska ekipa nisu prisutne, režijskim intervencijama teži se postizanju filmskog realizma koji publika prihvaća kao dokument realnosti.' Masterclass će moderirati hrvatski redatelj Nebojša Slijepčević, a Mladen će gostovati i dan ranije na projekciji svojeg zadnjeg filma 'Sretan Božić, Yiwu' kada će s njim razgovarati filmska kritičarka Višnja Vukašinović. U subotu, 18.12., redatelj gostuje i u pulskom kinu Valli

 
 

 

 

osmrtnicama ljubuški umrli ljubuški livno umrli osmrtnice grude smrtovnice sarajevo osmrtnice smrtovnice osmrtnicama smrtovnice sarajevo smrtovnice visoko smrtovnice tuzla lektire lektira jastuci madraci cvijeće horoscope umrli vicevi sanovnik horoskop knjige recepti kalkulator

Saznaj više

Masterclass redateljice Marije Speth

Ponedeljak, 06.12.2021
Masterclass redateljice Marije Speth

U suorganizaciji Restarta, Human Rights Film Festivala i Goethe-instituta Kroatien u srijedu 8. prosinca u 20 sati njemačka redateljica Maria Speth održat će masterclass predavanje Mladi na filmu: između stvarnosti i fikcije povodom hrvatske premijere nagrađivanog dokumentarnog filma Gospodin Bachmann i njegov razred, dobitnika Srebrnog medvjeda te nagrade publike na ovogodišnjem Berlinaleu.

Saznaj više

Masterclass snimatelja Vanje Černjula

Petak, 19.11.2021
Masterclass snimatelja Vanje Černjula

U suorganizaciji Restarta i Zagreb Film Festivala u subotu 20.11. 2021 od 15 do 17 sati na Akademiji dramske umjetnosti (Kazališna dvorana na adresi Trg Republike Hrvatske 5) će se održati masterclass predavanje hrvatskog snimatelja s američkom adresom Vanje Černjula. Vanja će govorit o filmskim i televizijskim projektima koji su obilježili njegovu filmografiju i o svom profesionalnom putu. Što je to filmski snimatelj i koja je njegova uloga u procesu stvaranja filmskog djela. Masterclass će moderirati predsjednik Hrvatske udruge filmskih snimatelja, Mario Sablić. Ulazak uz predočenje COVID potvrde. Sve zainteresirane za masterclass upućujemo da posjete Vimeo page Vanje Černjula na ovom linku te pogledaju clipove o kojima će biti riječ na masterclassu. 

Saznaj više

Restart na IDFA-i 2021

Srijeda, 17.11.2021
Restart na IDFA-i 2021

Dugometražni dokumentarni film "Muzej revolucije" autora Srđana Keče i producentice Vanje Jambrović, koji nastaje u produkciji Restarta i koprodukciji kuća iz Srbije (Uzrok) i Češke (Nutprodukce), te HRT-a i Al Jazeera Documentary Channel iz Katara svoju će svjetsku premijeru imati na 34. izdanju Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Amsterdamu - IDFA, koji se održava od 17. do 28. studenog. Osim toga, Restart će se predstaviti i na industrijskom IDFA Forumu i to s projektom dugometražnog dokumentarnog filma "Snajka traži sreću" autorice Tee Vidović Dalipi i producenta Olivera Sertića, koji nastaje u koprodukciji s kućama iz Italije i Kosova. Više o projekcijama "Muzeja Revolucije" na IDFA-i možete saznati na ovom linku, a više o projektu "Snajka traži sreću" na IDFA Forumu možete saznati na ovom linku.  

Saznaj više

<< < 1 2 3 4 5 6 > >> 3 od 136

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media

Restart label - Izdanja