RESTART poklanja 20 besplatnih dokumentaraca!

Utorak, 17.03.2020
RESTART poklanja 20 besplatnih dokumentaraca!

Ubaci se u hrpu dobrih dokumentaraca na platformi volimdokumentarce.net i lakše preživi mjere izolacije!

Saznaj više

NATJEČAJ ZA POSAO: Voditelj tehnike

Srijeda, 26.02.2020
NATJEČAJ ZA POSAO: Voditelj tehnike

Udruga Restart, koja se bavi produkcijom, edukacijom, distribucijom, prikazivalaštvom i tehničkom pomoći za izradu i promociju dokumentarnog i igranog filma, traži voditelja tehnike.

Natječaj je otvoren do 11. ožujka, a uvjeti i detalji o radnom mjestu su u nastavku!

Saznaj više

Filmsko popodne u domovima diljem Zagreba

Utorak, 03.12.2019
Filmsko popodne u domovima diljem Zagreba

Filmsko popodne - arhive i sjećanja, posljednji je Restartov program namijenjen osobama starije životne dobi – umirovljenicima, pokrenut 2018. godine. Tijekom 2019. godine program se realizira u suradnji s velikim brojem zagrebačkih domova za starije i nemoćne. 

Saznaj više

Masterclass Ognjena Glavonića u Dokukinu KIC

Četrvrtak, 28.11.2019
Masterclass Ognjena Glavonića u Dokukinu KIC

Nagrađivani srpski redatelj dokumentarnih i igranih filmova Ognjen Glavonić gostovati u Zagrebu, te će u sklopu gostovanja održati masterclass na temu «Od igranog ka dokumentarnom ka igranom» u Dokukinu KIC (Preradovićeva 5) u ponedjeljak 02.12.2019. od 18 sati. Masterclass predavanje bavit će se pitanjem produkcijskog i kreativnog procesa nastanka njegova dva najnagrađivanija filma «Dubina dva» i «Teret» jer to su filmovi koji se bave istom temom, samo na posve različite načine. Masterclass će moderirati filmski kritičar Vladan Petković. Ulaz na masterclass je besplatan!

Saznaj više

Muzej Revolucije i Govori da te vidim na festivalu IDFA

Četrvrtak, 28.11.2019
Muzej Revolucije i Govori da te vidim na festivalu IDFA

Restartova manjinska koprodukcija dokumentarni projekt "Muzej Revolucije" u režiji Srđana Keče i u produkciji Vanje Jambrović sudjelovao je na IDFA Forumu od 25. do 28.11. 2019 gdje je predstavljen u sklopu "round table pitcha" te su redatelj i producentica održali 30-tak sastanaka sa zainteresiranim predstavnicima industrije dokumentarnog filma. Na Forum se ove godine prijavilo preko 700 dokumentarnih projekata iz cijeloga svijeta, a za sudjelovanje ih je odabrano njih 60. U sklopu IDFA filmskog festivala koji se u Amsterdamu održava od 20.11. do 01.12.2019 u natjecateljskoj kategoriji "First Appearance" svjetsku premijeru je imala i Restartova manjinska koprodukcija "Govori da te vidim" redateljice Marije Stojnić, a u ime Restarta na festivalu je sudjelovao koproducent filma Tibor Keser. U kategoriji "First Appearance" prikazano je sveukupno 12 dugometražnih filmova kojima je prikazivanje na IDFI bilo ili svjetska ili internacionalna premijera.    

Saznaj više

<< < 1 2 3 4 5 6 > >> 3 od 128

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media

Restart label - Izdanja