Nagrada u Lisabonu za projekt "Budi realan traži nemoguće"

Srijeda, 17.11.2021
Nagrada u Lisabonu za projekt

Restartov dokumentarni projekt u nastajanju "Budi realan traži nemoguće" redateljice i scenaristice Vanje Juranić osvojio nagradu u sklopu industrijskog dijela DocLisboa festivala (Nebulae) kojem je Hrvatska ove godine bila zemlja partner. Festival se u glavnom gradu Portugala održao od 21. do 31. listopada. "Budi realan traži nemoguće" ("Be Realistic, Demand the Impossible") osvojio je DAE Talent Encouragement Award, nagrada Europskog udruženja dokumentarista koja nudi besplatno jednogodišnje članstvo i savjetovanje za redatelje i producente. Film prati priču o umjetniku i performeru Siniši Labroviću i njegovoj supruzi Snježani Klarić, koji bez konkretnog plana u pedesetim godinama života presele u Berlin. 

Saznaj više

Restartovi projekti na industrijskom dijelu festivala Doclisboa

Nedelja, 17.10.2021
Restartovi projekti na industrijskom dijelu festivala Doclisboa

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Lisabonu, Doclisboa održava se od 21. do 31. listopada 2021. Organizatori industrijskog dijela festivala - Nebulae - svake godine predstavljaju jednu zemlju partnera, a ove je to - Hrvatska. Na posebnom pitching forumu, bit će predstavljeno devet hrvatskih projekata u razvoju od čega su dva Restartova, "Cordon" Antona Mezulića (producent: Oliver Sertić) i "Budi realan, traži nemoguće" Vanje Juranić (producenti: Vanja Jambrović i Tibor Keser). Više o samom programu možete saznati na ovom linku.   

Saznaj više

Odabrani polaznici Škole dokumentarnog filma

Ponedeljak, 11.10.2021
Odabrani polaznici Škole dokumentarnog filma

Restartova Škola dokumentarnog filma ulazi u jedanaestu godinu rada. Nakon provedenog javnog poziva, započeli smo selekcijski proces kojim smo definirali imena desetero polaznika i polaznica! Program pod vodstvom stranih i domaćih mentora i predavača održat će se u Zagrebu od listopada 2021. do veljače 2022.

Saznaj više

Nagrade 19. Liburnia Film Festivala

Subota, 28.08.2021
Nagrade 19. Liburnia Film Festivala

U petak, 27.8., dodjelom nagrada završio je 19. Liburnia Film Festival, festival hrvatskog dokumentarnog filma, koji organizira Udruga LFF u suorganizaciji Restarta. Žiri u sastavu Branka Benčić, Višnja Vukašinović, Szabolcs Szirony, Marko Grba Singh i Vladimir Gojun najboljim filmom proglasili su 'Tvornice radnicima' Srđana Kovačevića (Fade In), a posebnim priznanjem ovjenčan je 'Bijeli Božić' Josipa Lukića (Akademija dramske umjetnosti). Nagrada za najbolji regionalni film otišla je Toniju Jeleniću za 'Martin Torpedo' u produkciji riječkog Filmaktiva. S visokom prosječnom ocjenom 4,78/5, publika je nagradila 'Jedna od nas' Đure Gavrana (Pipser). Najbolji redatelj je Ivan Ramljak za film 'O jednoj mladosti', najbolja snimateljica Andrea Kaštelan ('Nulti Krajolik'), montažeri Elena Radošević i Josip Lukić ('Bijeli Božić'), a dizajner zvuka Vjeran Šalamon ('Nulti krajolik'). Već tradicionalno, Ivana Pipal i Vanja Babić vodili su Restartovu Filmsku početnicu za najmlađe. Prije dodjele nagrada prikazana su i dva filma s Restartove Škole dokumentarnog filma, 'Više od 35' Timija Šareca i 'Pisma Nicholasu' Dunje Ivezić.

Saznaj više

U tijeku je upis nove generacije Restartove Škole dokumentarnog filma

Srijeda, 04.08.2021
U tijeku je upis nove generacije Restartove Škole dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma ulazi u jedanaestu godinu rada i raspisuje prijave za upis nove generacije budućih dokumentarista. Program pod vodstvom stranih i domaćih mentora i predavača održat će se u Zagrebu od listopada 2021. do veljače 2022.

PRIJAVE DO 9. RUJNA!

Saznaj više

<< < 1 2 3 4 5 6 7 > >> 4 od 136

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media

Restart label - Izdanja