U tijeku prijave za 360 radionice!

Četrvrtak, 27.06.2019
U tijeku prijave za 360 radionice!

Restart vas poziva na radionicu VR leksikona – 360 stupnjeva u subotu i nedjelju, 6. i 7. srpnja od 11 do 16 sati u Zagrebu. Nauči koristiti sve popularniju tehniku snimanja videa u 360 stupnjeva, smontiraj kratki dokumentarni filma te ispričaj svoju priču!

Prijaviti se možete na edukacija@restarted.hr, gdje možete dobiti i sve dodatne informacije!

Koristeći se najnovijom tehnologijom sfernog videa, u vikend radionici polaznike i polaznice planiramo naučiti koristiti sve popularniju tehniku snimanja videa u 360 stupnjeva, kombinirajući pravila klasične filmske dramaturgije i nove oblike izražavanja u kružnom videoprostoru. Radionicu vode Ivan Granić i Mislav Šćukanec Rezniček, uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.

Saznaj više

Strujanja osvojila Ješke za najbolji hrvatski kratki film na FMFS-u

Ponedeljak, 24.06.2019
Strujanja osvojila Ješke za najbolji hrvatski kratki film na FMFS-u

Kratki dokumentarni film 'Strujanja' redateljice Katerine Dude, nastao u sklopu Restart laboratorija, osvojio je nagradu Ješke za najbolji hrvatski kratki film na Festivalu mediteranskog filma Split, podijelivši je s kratkim filmom 'Stepska lisica' Andrije Mardešića. O pobjedniku je odlučivao žiri sastavljen od iskusnih profesionalaca iz područja filmske distribucije: Juan Torres iz španjolske tvrtke Latido Films, regionalni distributer Rajko Petrović iz Five Stars Film Distributiona iz Beograda te Selma Mehadžić kao predstavnica domaćeg distributera, Zagreb Film Festivala. Projekcija na FMFS-u bila je ujedno i svjetska premijera filma, a samo dva kasnije film je prikazan i u sklopu Dana hrvatskog filma u Zagrebu.
 

Saznaj više

Srbenka pobjednik Dana hrvatskog filma

Nedelja, 23.06.2019
Srbenka pobjednik Dana hrvatskog filma

Glavni, stručni žiri u sastavu Jasna Zastavniković, Filip Tot i Mia Melcher dodijelio je Grand Prix 28. DHF-a Restartovom dokumentarnom filmu Srbenka redatelja Nebojše Slijepčevića uz obrazloženje: "Film Srbenka Nebojše Slijepčevića izdominirao je ovogodišnju konkurenciju Dana hrvatskog filma svojim konciznim i suverenim filmskim pismom kojim nepogrešivo uvodi gledaoca u jednu od najbolnijih tema novije hrvatske povijesti. Srbenka je još osvojila i nagradu za najbolju montažu, kao i nagradu Oktavijan za najbolji dokumentarni film koju dodjeljuje Hrvatsko društvo filmskih kritičara. Također žiri za etiku i ljudska prava u sastavu Mladen Maloča, Laila Šprajc i Marin Ilej dodijelilo je posebno priznanje Restartovom dokumentarnom filmu “Dani LudilaDamiana Nenadića.  

 

Saznaj više

Srbenka na HBO-u

Ponedeljak, 17.06.2019
Srbenka na HBO-u

Restartov dugometražni dokumentarni film "Srbenka" Nebojše Slijepčevića imati će svoju televizijsku premijeru na HBO-u čime je postao prvi hrvatski dokumentarni film koji će biti prikazan na toj televiziji. Premijerno ga možete pogledati u četvrtak 20.06.2019 u 21:25 sati, a osim na HBO televiziji film je dostupan i u sklopu njihove on-line videoteke, platforme HBO GO.      

Saznaj više

Osam Restartovih filmova na Danima hrvatskog filma

Petak, 14.06.2019
Osam Restartovih filmova na Danima hrvatskog filma

Čak osam Restartovih dokumentaraca odabrano je u dokumentarni natjecateljski program 28. Dana hrvatskog filma koji se održavaju od 14. do 18. lipnja na nekoliko lokacija u Zagrebu. U konkurenciji za nagrade žirija te nagrade Hrvatskog društva filmskih kritičara Oktavijan su 'Srbenka' Nebojše Slijepčevića, 'Dani ludila' Damiana Nenadića, 'Strujanja' Katerine Duda te pet filmova nastalih na Restartovoj Školi dokumentarnog filma 2017./2018., '3. rujna 2015.' Sare Jurinčić, 'Mjesto odakle vam pišem pisma' Nikoline Bogdanović, 'Remiza' Arona Kovačića, 'Kako je Tanja ostala sama' Mie Sidorov i 'Oproštaj' Ivane Emily Škoro.

Saznaj više

<< < 1 2 3 4 5 6 7 > >> 4 od 126

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media

Restart label - Izdanja