Restartovi projekti na industrijskom dijelu DokLeipziga

Ponedeljak, 26.10.2020
Restartovi projekti na industrijskom dijelu DokLeipziga

Od  26.10. do 01.11. 2020. u Leipzigu se održava 63. Festival dokumentarnog i animiranog filma Dok Leipzig, jedan od najvažnijih i najdugovječnijih europskih filmskih festivala. Filmski program će i ove godine biti prikazivan u kinima, ali bez međunarodnih gostiju, dok se DOK Industry program, namijenjen profesionalcima, seli u online sferu. Restart je ovdje zastupljen s čak tri dokumentarna projekta u razvoju. Na DOK Co-Pro Market fokusiran na spajanje autora i producenata dugometražnih filmova s potencijalnim financijerima i koproducentima, uvršten je 'Cordon' Antona Mezulića, 'ValeriaSare Jurinčić, koji nastaje u koprodukciji Studija Nomad i Restarta bit će predstavljen na pitching forumu Short n' Sweet namijenjenom kratkometražnim dokumentarnim i animiranim filmovima dok je 'Budi realan traži nemoguće' Vanje Juranić dio programa DOK Partner Presentations

 

Saznaj više

Srbenka u njemačkim kinima

Utorak, 13.10.2020
Srbenka u njemačkim kinima

Dugometražni dokumentarni film ‘SrbenkaNebojše Slijepčevića, nakon brojnih festivalskih uspjeha i nagrada, od 29. listopada 2020. kreće u redovnu kino distribuciju u njemačkim kinima. Iako popis kina još uvijek raste, publika će film na velikom platnu moći vidjeti u Aachenu, Berlinu (3 kina), Bochumu, Essenu, Frankfurtu, Hamburgu, Leipzigu (2 kina), Mannheimu, Memmingenu, Minhenu (2 kina), Münsteru (2 kina), Neufahrnu, Neustadtu, Oldenburgu, Ulmu i Wiesbadenu. U pojedinim kinima predviđene su i dodatne stručne rasprave o filmu te razgovori s redateljem i protagonistom i kazališnim redateljem Oliverom Frljićem. Nakon kino distribucije, film će biti dostupan na nekoliko njemačkih Video-on-Demand platformi. Distributer za Njemačku je tvrtka Rise & Shine Cinema.

Saznaj više

Govori da bih te vidio premijerno na ZagrebDoxu

Četrvrtak, 08.10.2020
Govori da bih te vidio premijerno na ZagrebDoxu

Film 'Govori da bih te vidio' redateljice Marije Stojnić, svjetsku je premijeru imao u debitantskoj konkureniji IDFA-e 2019. godine, a ovu subotu 10.10.2020. godine s početkom u 17:00 sati u dvorani Teatra &TD imat će priliku po prvi put predstaviti se i hrvatskoj publici. Zbog dobro poznatih razloga, festival ZagrebDox ove godine "preskače" izdanje pa se održava u obliku posebnog programa - no, film, nastao u koprodukciji Bilboke i Set Sail Films iz Srbije, Restarta iz Hrvatske te uz pomoć Doha Film Instituta iz Katara, natječe se za nagradu u regionalnoj konkurenciji - prije samo mjesec dana proglašen je najboljim (nacionalnim) dokumentarcem na BelDocsu.

Saznaj više

Pobjednici 18. Liburnia Film Festivala

Subota, 29.08.2020
Pobjednici 18. Liburnia Film Festivala

Završilo je i punoljetno, a prvo Covid izdanje Liburnia Film Festivala koje se održavalo od 24. do 28.8. na Ljetnoj pozornici Opatija i Vili Antonio. Žiri u sastavu Miljenka Čogelja, Dina Pokrajac, Andrej Korovljev, Vuk Perović i Hrvoje Franjić zadnjeg su dana, među 21 filmom u konkurenciji, odlučili nagraditi sljedeće: Najbolji film 18. LFF-a je 'Porvenir' Renate Poljak (produkcija: REA), koji je osvojio i nagrade za najbolju fotografiju (Boris Poljak) i dizajn zvuka (Iva ivan). 'Ono drugo selo' Jadrana Bobana (produkcija: Fade In), osvojio je posebno priznanje žirija. Karmen Obrdalj najbolja je redateljica, a njezin kolega Aleksandar Jurić, nabolji montažer, oboje nagrađeni za film 'Zašto mama vazda plače?' (koprodukcija Akademije umjetnosti Banja Luka i Karmen Obrdalj). Najbolji regionalni film je 'Bez lica' (Akademija dramske umjetnosti / Zebra Creative Network) Riječanina Davida Lušičića, dok je publika nagradila 'Starac i roda, priča o Malenoj i Klepetanu' Tomislava Jelinčića, nastao u produkciji Antitalenta, slovenskog Tramal Films i talijanskog Transmedia Production. Film je dobio visoku prosječnu ocjenu 4,75 / 5. Restartovi Ivana Pipal i Vanja Babić održali su još jednu Filmsku početnicu za najmlađe. Sva obrazloženja možete pročitati OVDJE.

Saznaj više

Otvorene prijave na deseto izdanje Škole dokumentarnog filma

Srijeda, 12.08.2020
Otvorene prijave na deseto izdanje Škole dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma udruge Restart ulazi u desetu godinu rada i raspisuje prijave za upis nove generacije budućih dokumentarista! Program pod vodstvom stranih i domaćih mentora i predavača održat će se u Zagrebu od listopada 2020. do veljače 2021. Sve informacije o postupku prijave koje traju do 20. rujna dostupne su na www.skola.restarted.hr

Saznaj više

<< < 1 2 3 4 5 6 7 > >> 4 od 132

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media

Restart label - Izdanja