Otvorene prijave na deseto izdanje Škole dokumentarnog filma

Srijeda, 12.08.2020
Otvorene prijave na deseto izdanje Škole dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma udruge Restart ulazi u desetu godinu rada i raspisuje prijave za upis nove generacije budućih dokumentarista! Program pod vodstvom stranih i domaćih mentora i predavača održat će se u Zagrebu od listopada 2020. do veljače 2021. Sve informacije o postupku prijave koje traju do 20. rujna dostupne su na www.skola.restarted.hr

Saznaj više

Cordon osvojio DOK Leipzig Co-production Award

Utorak, 11.08.2020
Cordon osvojio DOK Leipzig Co-production Award

Naš dokumentarac u razvoju, 'Cordon' Antona Mezulića, osvojio je DOK Leipzig Co-production Award na upravo završenom pitching forumu održanom u sklopu druge sesije radionice za razvoj projekata BDC Discoveries. Radionica i pitching, obično se odvijaju 'uživo' za vrijeme festivala DokuFest u Prizrenu, Kosovo, ali je zbog Corona razloga i ova sesija održana online. Nagrada znači direktan ulaz na jedan od najvećih europskih dokumentarnih koprodukcijskih marketa, koji se održava krajem listopada tijekom festivala DOK Leipzig, gdje će biti predstavljen brojnim TV urednicima, distributerima i potencijalnim koprodukcijskim partnerima. Projekt su predstavljali redatelj i izvršna producentica Suzana Erbežnik.  

Saznaj više

18. Liburnia Film Festival

Nedelja, 09.08.2020
18. Liburnia Film Festival

Liburnia Film Festival ove godine slavi 18. rođendan i odvijat će se na starom mjestu, na Ljetnoj pozornici Opatija, u Vili Antonio i Cafe baru Eugenian u Opatiji, od 24. do 28. kolovoza 2020. U konkurenciji je 21 hrvatski film, od čega je sedam svjetskih i dvije hrvatske premijere, a i ove godine nudimo te bogat popratni filmski, govorni i edukacijski program. Za punoljetno izdanje bogatiji smo i za poseban međunarodni filmski program, nazvan 'Stanje pripravnosti', koji tematizira buđenje nacionalizma u Europi, a tome je posvećen i ovogodišnji festivalski vizual. U programu je sedam filmova iz Rumunjska, Bugarske, Norveške, Švedske, Mađarske i Hrvatske. Festival organizira Udruga Liburnia Film Festival, a suorganizatori su Restart i Udruga Delta

Saznaj više

Cordon na radionici BDC Discoveries

Utorak, 02.06.2020
Cordon na radionici BDC Discoveries

Restartov novi dokumentarni projekt u razvoju, 'Cordon' Antona Mezulića, odabran je među sedam projekata novog izdanja programa za razvoj dugometražnih dokumentaraca s područja Balkana BDC Discoveries. S obzirom na trenutne Covid mjere, prvi session, umjestno u Sofiji, odvija se online, a trajat će od 1. do 12. lipnja 2020. Organizator treninga je Balkan Documentary Center, a predavači i tutori su Rada Šešić, Martička Božilova, Boris Mitić, Paul Powels, Tonislav Hristov, Ilian Metev, Dimitra Kouzi, Simone Baumann, Melody Gilbert, Carol Dysinger, Mridu Chandra i Alex Pearson. Uz individualne sastanke s tutorima, program se sastoji i od nekoliko posebnih tematskih masterclassa, projekcija i Q&A-a. BDC Discoveries organiziran je u tri sessiona sa završnim pitchingom, a druga dva, ukoliko to mjere popuste, odvijat će se u Prizrenu u kolovozu i Leipzigu u listopadu. Uz redatelja Antona Mezulića na radionici sudjeluje i izvršna producentica Suzana Erbežnik.

Saznaj više

Pobjednički filmovi Liburnia Film Festivala na volimdokumentarce.net

Utorak, 19.05.2020
Pobjednički filmovi Liburnia Film Festivala na volimdokumentarce.net

Selekcija pobjedničkih filmova prošla dva izdanja Liburnia Film Festivala od danas je online na našoj VOD platformi volimdokumentarce.net. Pogledajte 'Na vodi' Gorana Devića (najbolja režija i najbolji dizajn zvuka 2019.), 'Pusti Dobre, pusti' Vlatke Vorkapić (nagrada publike 2018.), 'Mačka je uvijek ženska' Martine Meštrović i Tanje Vujasinović (posebno priznanje 2019.), 'Susjedi' Tomislava Žaje (najbolja fotografija 2019.), 'Pluf!' (najbolji regionalni film 2019.) i 'Meso' Elvisa Lenića (najbolji film, najbolji regionalni film i najbolji dizajn zvuka 2019.). Do 26.5. u ponoć filmovi su dostupni s popustom ili besplatno uz kod LIBURNIA-UPLOVLJAVA. A još uvijek stignete prijaviti svoje najnovije filmove na novo izdanje LFF-a i to do petka 22.5. Sve informacije i prijavnica nalaze se na stranici festivala.

Saznaj više

<< < 1 2 3 4 5 6 7 > >> 4 od 132

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media

Restart label - Izdanja