NATJEČAJ ZA POSAO: producent edukacijskih programa

Ponedeljak, 14.03.2022
NATJEČAJ ZA POSAO: producent edukacijskih programa

Udruga Restart, koja se bavi produkcijom, edukacijom, distribucijom, prikazivalaštvom i tehničkom pomoći za izradu i promociju dokumentarnog i igranog filma, traži producenta edukacijskih programa.

Natječaj je otvoren do 28. ožujka, a uvjeti i detalji o radnom mjestu su u nastavku!

Saznaj više

NATJEČAJI ZA POSAO: koordinator udruge

Ponedeljak, 14.03.2022
NATJEČAJI ZA POSAO: koordinator udruge

Udruga Restart, koja se bavi produkcijom, edukacijom, distribucijom, prikazivalaštvom i tehničkom pomoći za izradu i promociju dokumentarnog i igranog filma, traži koordinatora udruge.

Natječaj je otvoren do 28. ožujka, a uvjeti i detalji o radnom mjestu su u nastavku!

Saznaj više

Premijera završnih filmova Škole dokumentarnog filma

Utorak, 01.03.2022
Premijera završnih filmova Škole dokumentarnog filma

U četvrtak, 3. ožujka u 19 sati održat će se svečana projekcija završnih dokumentarnih filmova nastalih na Restartovoj Školi dokumentarnog filma tijekom 2020. i 2021. godine.

Usprkos pandemiji i potresima dva izdanja Škole dokumentarnog filma ipak su se održala 2020. i 2021. godine. U takvim okolnostima nažalost mnogi dobri planovi su propali, ideje se nisu mogle realizirati, a veliki trud je nekada bio uzalud. Polaznici koji su u posljednje dvije godine pohađali ŠDF mogli su iz prvih pokušaja naučiti da proces rada na filmu nije lak. No nakon raznih peripetija i muka, premišljanja, razmišljanja i domišljanja neki filmovi su završeni.

Saznaj više

Između revolucija na pitchingu FIPADOC-a

Ponedeljak, 17.01.2022
Između revolucija na pitchingu FIPADOC-a

Dokumentarno-igrani hibrid 'Između revolucija' Vlada Petrija koji nastaje u koprodukciji rumunjskog Activ Docsa i Restarta, odabran je na međunarodni pitching forum renomiranog francuskog festivala FIPADOC, koji se održava u Biarritzu od 17. do 23. siječnja. Arhivski dokumentarac o prijateljstvu Rumunjke i Iranke te socijalno-političkim turbulencijama koje su zadesile ove dvije zemlje, očekujemo početkom iduće godine. Projekt će predstaviti redatelj Vlad Petri i producentica Monica Lazurean-Gorgan.

Saznaj više

Masterclass Mladena Kovačevića u Dokukinu KIC

Srijeda, 15.12.2021
Masterclass Mladena Kovačevića u Dokukinu KIC

Jedan od najboljih srpskih dokumentarista Mladen Kovačević, dolazi u Dokukino KIC, gdje će u petak, 17.12.2021. u 18:00 sati održati masterclass 'Režijske intervencije u dokumentarnom filmu'. Najbolje da to najavimo ovim riječima: 'Jednostavnost realizma u dokumentarnom filmu rezultat je redateljskog postupka koji stvara iluziju spontanog razvoja narativa. Bez obzira je li interakcija između subjekta i kamere očigledna, ili su likovi u dokumentarnom filmu, slično kao u igranom, prihvatili glumiti da kamera i filmska ekipa nisu prisutne, režijskim intervencijama teži se postizanju filmskog realizma koji publika prihvaća kao dokument realnosti.' Masterclass će moderirati hrvatski redatelj Nebojša Slijepčević, a Mladen će gostovati i dan ranije na projekciji svojeg zadnjeg filma 'Sretan Božić, Yiwu' kada će s njim razgovarati filmska kritičarka Višnja Vukašinović. U subotu, 18.12., redatelj gostuje i u pulskom kinu Valli

 
 

 

 

osmrtnicama ljubuški umrli ljubuški livno umrli osmrtnice grude smrtovnice sarajevo osmrtnice smrtovnice osmrtnicama smrtovnice sarajevo smrtovnice visoko smrtovnice tuzla lektire lektira jastuci madraci cvijeće horoscope umrli vicevi sanovnik horoskop knjige recepti kalkulator

Saznaj više

<< < 2 3 4 5 6 7 8 > >> 5 od 139

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media

Restart label - Izdanja