Sablasti kolonijalizma na platformi volimdokumentarce.net

Četrvrtak, 07.05.2020
Sablasti kolonijalizma na platformi volimdokumentarce.net

Filmovi slavnih dokumentarista Madsa Brüggera i Huberta Saupera koji se bave temom kolonijalizma, dostupni su na platformi volimdokumentarce.net. Predstavljamo regionalnu VOD premijeru kontroverznog dobitnika Sundancea za najbolju režiju 'Zaboravljeni slučaj Hammarskjöld' te njihove već kultne političke dokumentarce koji se bave istom temom, Sauperov 'Dolazimo u miru' i Bruggerov 'Ambasador'. 

Saznaj više

Restartovi filmovi na njemačkim festivalima DOK.fest Munich i goEast

Utorak, 05.05.2020
Restartovi filmovi na njemačkim festivalima DOK.fest Munich i goEast

Restartovi filmovi nastavljaju svoj festivalski život usprkos pandemiji virusa Covid -19. Tako će Restartova manjinska koprodukcija "Govori da te vidim / Govori da bih te video" Marije Stojnić biti prikazana u sklopu Dok Panorama sekcije festivala DOK.fest München i biti će dostupan online u Njemačkoj od 7. do 24.5.2020., s obzirom da će festival ove godine imati isključivo online izdanje. Također, kratki dokumentarni film "3. rujna 2015." mlade redateljice Sare Jurinčić nastao kao njezin završni rad na Restartovoj Školi dokumentarnog filma dio je programa festivala goEast u Wiesbadenu kao dio posebnog programa nazvanog Rhein Mein Short Film Award. Dvadeseto izdanje goEast festivala također se održava online od 5. do 11.5.2020. 

Saznaj više

TJEDAN DRUŠTVENE (NE)PRAVDE I PRAVA NA RAD I (ODMOR)

Četrvrtak, 30.04.2020
TJEDAN DRUŠTVENE (NE)PRAVDE I PRAVA NA RAD I  (ODMOR)

U slavu Međunarodnog praznika rada, popularno, Prvog maja - Restart i Dokukino online pripremili su niz filmova koji na različite načine i unutar različitih žanrova problematiziraju ili reimaginiraju pitanje radništva i moderne radničke klase u kontekstu neoliberalnog kapitalizma koji globalno živimo. Pet novih filmova su na platformi volimdokumentarce, a neki su i besplatni uz promo kod PRVI-MAJ.

Saznaj više

DOKUKINO ONLINE u novi vikend ulazi s filmovima ekološke tematike

Četrvrtak, 23.04.2020
DOKUKINO ONLINE u novi vikend ulazi s filmovima ekološke tematike

Nagrađivani doks Dobrodošli u Sodomu o najvećem smetlištu elektronskog otpada na svijetu dostupan besplatno na 48 sati uz ostale besplatne filmove na platformi volimdokumentarce.net

Saznaj više

DOKUKINO ONLINE: Regionalni autori na volimdokumentarce.net

Petak, 17.04.2020
DOKUKINO ONLINE: Regionalni autori na volimdokumentarce.net

Besplatne filmove Ognjena Glavonića: 'Živan pravi pank festival', 'Dubina dva' i 'Živan Pujić Jimmy' te dokumentarni debi Srđana Keče 'Posle rata' možete do kraja mjeseca pogledati na našoj VOD online platformi volimdokumentarce.net uz promo kôd DOKU-KINO. Osim toga, tu je još 15-ak novih besplatnih naslova, poput filmova 'Blokada' Igora Bezinovića, 'I'm Nobody' Barbare Matejčić i Nine Urumov, 'Kino otok' Ivana Ramljaka i 'Moj svijet je naopačke' Petre Seliškar. Kompletan popis je u UPUTAMA. Iskoristite priliku i pogledajte još dva Kečina filma, 'Pismo ocu' i 'Mirageuz minimalnu naknaduS novim setom besplatnih filmova, dosadašnjih 20 naslova više nije besplatno, ali i njih još uvijek možete pogledati za par dolara koristeći isti promo kôd.

Saznaj više

<< < 2 3 4 5 6 7 8 > >> 5 od 131

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media

Restart label - Izdanja