"Strujanja" Katerine Dude na festivalu u Oberhausenu

Petak, 08.05.2020

U međunarodni natjecateljski program 66. izdanja glasovitog Festivala kratkometražnog filma u Oberhausenu uvršten je i kratkometražni dokumentarni film "Strujanja" Katerine Dude nastao u sklopu Restartove platforme za mlade autore Restart laboratorij. Festival se u njemačkom Oberhausenu trebao održati od 13. do 18. svibnja, no događaj je prebačen u online izdanje. Film je to o velikom i nekoć raskošnom prostoru napuštene zgrade na kojem su ostale još jedino biljke koje su srasle s arhitekturom. Vrtlarica ih i dalje održava, a one u loncima priprema za preseljenje. Osim nje, tu je još i vatrogasac koji čuva praznu zgradu, obilazi je i održava prostor ni za koga. Osim što je film režirala i za njega napisala scenarij, Katerina Duda bila je, uz Dražena Žerjava, zadužena i za kameru, dok je film montirala Iva Ivan, a zvuk oblikovao Srđan Popović. Strujanja su nastala u suradnji s Galerijom Miroslav Kraljević

Saznaj više

Sablasti kolonijalizma na platformi volimdokumentarce.net

Četrvrtak, 07.05.2020
Sablasti kolonijalizma na platformi volimdokumentarce.net

Filmovi slavnih dokumentarista Madsa Brüggera i Huberta Saupera koji se bave temom kolonijalizma, dostupni su na platformi volimdokumentarce.net. Predstavljamo regionalnu VOD premijeru kontroverznog dobitnika Sundancea za najbolju režiju 'Zaboravljeni slučaj Hammarskjöld' te njihove već kultne političke dokumentarce koji se bave istom temom, Sauperov 'Dolazimo u miru' i Bruggerov 'Ambasador'. 

Saznaj više

Restartovi filmovi na njemačkim festivalima DOK.fest Munich i goEast

Utorak, 05.05.2020
Restartovi filmovi na njemačkim festivalima DOK.fest Munich i goEast

Restartovi filmovi nastavljaju svoj festivalski život usprkos pandemiji virusa Covid -19. Tako će Restartova manjinska koprodukcija "Govori da te vidim / Govori da bih te video" Marije Stojnić biti prikazana u sklopu Dok Panorama sekcije festivala DOK.fest München i biti će dostupan online u Njemačkoj od 7. do 24.5.2020., s obzirom da će festival ove godine imati isključivo online izdanje. Također, kratki dokumentarni film "3. rujna 2015." mlade redateljice Sare Jurinčić nastao kao njezin završni rad na Restartovoj Školi dokumentarnog filma dio je programa festivala goEast u Wiesbadenu kao dio posebnog programa nazvanog Rhein Mein Short Film Award. Dvadeseto izdanje goEast festivala također se održava online od 5. do 11.5.2020. 

Saznaj više

TJEDAN DRUŠTVENE (NE)PRAVDE I PRAVA NA RAD I (ODMOR)

Četrvrtak, 30.04.2020
TJEDAN DRUŠTVENE (NE)PRAVDE I PRAVA NA RAD I  (ODMOR)

U slavu Međunarodnog praznika rada, popularno, Prvog maja - Restart i Dokukino online pripremili su niz filmova koji na različite načine i unutar različitih žanrova problematiziraju ili reimaginiraju pitanje radništva i moderne radničke klase u kontekstu neoliberalnog kapitalizma koji globalno živimo. Pet novih filmova su na platformi volimdokumentarce, a neki su i besplatni uz promo kod PRVI-MAJ.

Saznaj više

DOKUKINO ONLINE u novi vikend ulazi s filmovima ekološke tematike

Četrvrtak, 23.04.2020
DOKUKINO ONLINE u novi vikend ulazi s filmovima ekološke tematike

Nagrađivani doks Dobrodošli u Sodomu o najvećem smetlištu elektronskog otpada na svijetu dostupan besplatno na 48 sati uz ostale besplatne filmove na platformi volimdokumentarce.net

Saznaj više

<< < 2 3 4 5 6 7 8 > >> 5 od 132

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media

Restart label - Izdanja