Najgledaniji filmovi prošle godine na platformi volimdokumentarce

Srijeda, 30.12.2020
Najgledaniji filmovi prošle godine na platformi volimdokumentarce

'Srbenka', 'Medena zemlja', 'Dubina dva', 'Selfie' i 'Stieg Larsson: čovjek koji se igrao vatrom' najgledaniji su filmovi na našoj VOD platformi volimdokumentarce.net u 2020. godini. Do 6. siječnja 2021. sve ih možete pogledati u pola cijene uz promo-kod DOKU-PRAZNICI. Od ovog tjedna u ponudi digitalne videoteke je i novi biografski doumentarac 'Životi Alberta Camusa', a potpuno besplatno uz isti kod možete pogledati pet dokumentaraca. Detljan popis besplatnih filmova i filmova uz popust kao upute za gledanje filmova možete pogledati OVDJE. Uživajte u dokumentarcima!

Saznaj više

DOKSI u prazničnoj izolaciji - volimdokumentarce.net

Srijeda, 23.12.2020
DOKSI u prazničnoj izolaciji - volimdokumentarce.net

Na platformi volimdokumentarce.net praznici počinju u srijedu, 23.12. i traju sve do petka, 17.1.2021. Uz nove naslove iz Restartove dokumentarne riznice iz tjedna u tjedan, svaki tjedan dostupno je i pet filmova za besplatno gledanje uz unošenje promotivnog kôda DOKU-PRAZNICI.

Saznaj više

Masterclass redatelja Sergeya Dvortsevoya

Ponedeljak, 07.12.2020
Masterclass redatelja Sergeya Dvortsevoya

U petak, 11. prosinca, Restart i Subversive Film Festivalod 17 do 19 sati organiziraju online masterclass jednog od najzanimljivijih suvremenih redatelja – kazahstanskog filmskog velikana ruskog podrijetla Sergeya Dvortsevoya čija igrana i dokumentarna remek-djela karakteriziraju društvena kritika, vizualni lirizam i naturalistički prikaz svakodnevice marginaliziranih zajednica i pojedinaca. Hrvatski redatelj Nebojša Slijepčević s Dvortsevoyem će razgovarati o redateljskim postupcima koje koristi, filmskoj etici te odnosu igranog i dokumentarnog žanra. Sve što je potrebno kako bi pratili masterclass je uključiti su u točno vrijeme na YouTube kanal Restart Films na ovom linku - https://bit.ly/3fQFuhP . Masterclass će biti interaktivan i gledatelji će moći postavljati pitanja Sergeyu na chatu ispod YouTube Streaminga. Njegove sjajne dokumentarne filmove možete vidjeti u Dokukinu KIC u subotu i nedjelju (12. i 13.12.) te na platformi volimdokumentarce.net.

Saznaj više

Masterclass snimatelja Igora Martinovića

Srijeda, 02.12.2020
Masterclass snimatelja Igora Martinovića

Restart vas poziva na online masterclass hrvatskog snimatelja Igora Martinovića, bivšeg studenta Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu koji već godinama radi u Sjedinjenim Američkim Državama gdje je ostvario izuzetno respektabilnu snimateljsku karijeru. Masterclass pod naslovom "Od Oskarovskog "Čovjeka na žici" do Errola Morrisa, od Netflixove "Kuće od karata" do HBO serije "Autsajder" održava se online u petak 04.12.2020. od 18 do 20 sati, a moderirati će ga redatelj Nebojša Slijepčević. Sve što je potrebno kako bi pratili masterclass je uključiti su u točno vrijeme na YouTube kanal Restart Films  na ovom linku - https://bit.ly/3fQFuhP . Napominjemo također kako će  masterclass biti interaktivan i gledatelji će moći postavljati pitanja na chatu ispod YouTube Streaminga. 

Saznaj više

Kritičari uvrstili "Srbenku" u TOP 10 hrvatskih dokumentaraca svih vremena

Četrvrtak, 26.11.2020
Kritičari uvrstili

Članovi Društva hrvatskih filmskih kritičara prošlog su mjeseca sudjelovali su u anketi o najboljim hrvatskim filmovima svih vremena. U žestokoj konkurenciji, Restartova "Srbenka" Nebojše Slijepčevića našla se na sedmom mjestu najboljih dokumentaraca, a ono na što smo posebno ponosni je to da je "Srbenka" najbolje plasnirani dugometražni dokumentarac na listi i jedini noviji film koji se probio u TOP 10 u svim rodovima u kojima se ocjenjivalo (igrani, dokumentarni, animirani). Više o cijeloj anketi možete saznati na ovom linku

Saznaj više

<< < 3 4 5 6 7 8 9 > >> 6 od 136

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media

Restart label - Izdanja