DOKUKINO ONLINE: Regionalni autori na volimdokumentarce.net

Petak, 17.04.2020
DOKUKINO ONLINE: Regionalni autori na volimdokumentarce.net

Besplatne filmove Ognjena Glavonića: 'Živan pravi pank festival', 'Dubina dva' i 'Živan Pujić Jimmy' te dokumentarni debi Srđana Keče 'Posle rata' možete do kraja mjeseca pogledati na našoj VOD online platformi volimdokumentarce.net uz promo kôd DOKU-KINO. Osim toga, tu je još 15-ak novih besplatnih naslova, poput filmova 'Blokada' Igora Bezinovića, 'I'm Nobody' Barbare Matejčić i Nine Urumov, 'Kino otok' Ivana Ramljaka i 'Moj svijet je naopačke' Petre Seliškar. Kompletan popis je u UPUTAMA. Iskoristite priliku i pogledajte još dva Kečina filma, 'Pismo ocu' i 'Mirageuz minimalnu naknaduS novim setom besplatnih filmova, dosadašnjih 20 naslova više nije besplatno, ali i njih još uvijek možete pogledati za par dolara koristeći isti promo kôd.

Saznaj više

Docu Rough Cut Boutique: Završio prvi session

Četrvrtak, 09.04.2020
Docu Rough Cut Boutique: Završio prvi session

Nedavno je završila prva online sesija Docu Rough Cut Boutique-a koju već nekoliko godina organiziraju Sarajevo Film Festival i Balkan Documentary Center. Među pet projekata našla su se čak tri hrvatska, a među njima i 'Muzej revolucije' Srđana Keče koji nastaje u produkciji Restarta i srpske produkcijske kuće Uzrok (u koprodukciji s češkom Nutprodukce). Rough Cut Boutique namijenjen je dokumentarnim projektima iz jugoistočne Europe u postprodukciji, a uz savjete brojnih vrhunskih međunarodnih tutora, redatelji i montažeri imaju priliku dramaturški zaoružiti svoj budući film. Uz redatelja, na sesiji sudjeluje i montažerka filma Hrvoslava Brkušić. Boutique se prvi put odvija u tri mentorske sesije s posljednjom u kolovozu tijekom Sarajevo Film Festivala. Čestitamo svima koji su prošli žestoku selekciju, a posebno Vedrani Pribačić s njenim projektom 'Više od traume' (montažerka: Marta Broz, produkcija: Metar60) i Srđanu Kovačeviću koji završava svoj film 'Tvornice radnicima' zajedno s montažerom Damirom Čučićem u produkciji Fade In-a.

Saznaj više

RESTART poklanja 20 besplatnih dokumentaraca!

Utorak, 17.03.2020
RESTART poklanja 20 besplatnih dokumentaraca!

Ubaci se u hrpu dobrih dokumentaraca na platformi volimdokumentarce.net i lakše preživi mjere izolacije!

Saznaj više

NATJEČAJ ZA POSAO: Voditelj tehnike

Srijeda, 26.02.2020
NATJEČAJ ZA POSAO: Voditelj tehnike

Udruga Restart, koja se bavi produkcijom, edukacijom, distribucijom, prikazivalaštvom i tehničkom pomoći za izradu i promociju dokumentarnog i igranog filma, traži voditelja tehnike.

Natječaj je otvoren do 11. ožujka, a uvjeti i detalji o radnom mjestu su u nastavku!

Saznaj više

Filmsko popodne u domovima diljem Zagreba

Utorak, 03.12.2019
Filmsko popodne u domovima diljem Zagreba

Filmsko popodne - arhive i sjećanja, posljednji je Restartov program namijenjen osobama starije životne dobi – umirovljenicima, pokrenut 2018. godine. Tijekom 2019. godine program se realizira u suradnji s velikim brojem zagrebačkih domova za starije i nemoćne. 

Saznaj više

<< < 3 4 5 6 7 8 9 > >> 6 od 132

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media

Restart label - Izdanja