Masterclass redateljice Marije Speth

Ponedeljak, 06.12.2021
Masterclass redateljice Marije Speth

U suorganizaciji Restarta, Human Rights Film Festivala i Goethe-instituta Kroatien u srijedu 8. prosinca u 20 sati njemačka redateljica Maria Speth održat će masterclass predavanje Mladi na filmu: između stvarnosti i fikcije povodom hrvatske premijere nagrađivanog dokumentarnog filma Gospodin Bachmann i njegov razred, dobitnika Srebrnog medvjeda te nagrade publike na ovogodišnjem Berlinaleu.

Saznaj više

Masterclass snimatelja Vanje Černjula

Petak, 19.11.2021
Masterclass snimatelja Vanje Černjula

U suorganizaciji Restarta i Zagreb Film Festivala u subotu 20.11. 2021 od 15 do 17 sati na Akademiji dramske umjetnosti (Kazališna dvorana na adresi Trg Republike Hrvatske 5) će se održati masterclass predavanje hrvatskog snimatelja s američkom adresom Vanje Černjula. Vanja će govorit o filmskim i televizijskim projektima koji su obilježili njegovu filmografiju i o svom profesionalnom putu. Što je to filmski snimatelj i koja je njegova uloga u procesu stvaranja filmskog djela. Masterclass će moderirati predsjednik Hrvatske udruge filmskih snimatelja, Mario Sablić. Ulazak uz predočenje COVID potvrde. Sve zainteresirane za masterclass upućujemo da posjete Vimeo page Vanje Černjula na ovom linku te pogledaju clipove o kojima će biti riječ na masterclassu. 

Saznaj više

Restart na IDFA-i 2021

Srijeda, 17.11.2021
Restart na IDFA-i 2021

Dugometražni dokumentarni film "Muzej revolucije" autora Srđana Keče i producentice Vanje Jambrović, koji nastaje u produkciji Restarta i koprodukciji kuća iz Srbije (Uzrok) i Češke (Nutprodukce), te HRT-a i Al Jazeera Documentary Channel iz Katara svoju će svjetsku premijeru imati na 34. izdanju Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Amsterdamu - IDFA, koji se održava od 17. do 28. studenog. Osim toga, Restart će se predstaviti i na industrijskom IDFA Forumu i to s projektom dugometražnog dokumentarnog filma "Snajka traži sreću" autorice Tee Vidović Dalipi i producenta Olivera Sertića, koji nastaje u koprodukciji s kućama iz Italije i Kosova. Više o projekcijama "Muzeja Revolucije" na IDFA-i možete saznati na ovom linku, a više o projektu "Snajka traži sreću" na IDFA Forumu možete saznati na ovom linku.  

Saznaj više

Nagrada u Lisabonu za projekt "Budi realan traži nemoguće"

Srijeda, 17.11.2021
Nagrada u Lisabonu za projekt

Restartov dokumentarni projekt u nastajanju "Budi realan traži nemoguće" redateljice i scenaristice Vanje Juranić osvojio nagradu u sklopu industrijskog dijela DocLisboa festivala (Nebulae) kojem je Hrvatska ove godine bila zemlja partner. Festival se u glavnom gradu Portugala održao od 21. do 31. listopada. "Budi realan traži nemoguće" ("Be Realistic, Demand the Impossible") osvojio je DAE Talent Encouragement Award, nagrada Europskog udruženja dokumentarista koja nudi besplatno jednogodišnje članstvo i savjetovanje za redatelje i producente. Film prati priču o umjetniku i performeru Siniši Labroviću i njegovoj supruzi Snježani Klarić, koji bez konkretnog plana u pedesetim godinama života presele u Berlin. 

Saznaj više

Restartovi projekti na industrijskom dijelu festivala Doclisboa

Nedelja, 17.10.2021
Restartovi projekti na industrijskom dijelu festivala Doclisboa

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Lisabonu, Doclisboa održava se od 21. do 31. listopada 2021. Organizatori industrijskog dijela festivala - Nebulae - svake godine predstavljaju jednu zemlju partnera, a ove je to - Hrvatska. Na posebnom pitching forumu, bit će predstavljeno devet hrvatskih projekata u razvoju od čega su dva Restartova, "Cordon" Antona Mezulića (producent: Oliver Sertić) i "Budi realan, traži nemoguće" Vanje Juranić (producenti: Vanja Jambrović i Tibor Keser). Više o samom programu možete saznati na ovom linku.   

Saznaj više

<< < 3 4 5 6 7 8 9 > >> 6 od 139

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media

Restart label - Izdanja