Strujanja osvojila GREEN DCP na 25FPS

Ponedeljak, 30.09.2019
Strujanja osvojila GREEN DCP na 25FPS

Petnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma 25 FPS (26. do 29.9.) završilo je u nedjelju navečer u zagrebačkom kinu SC dodjelom nagrada i projekcijom nagrađenih filmova. Članovi udruge za audio-vizualna istraživanja 25 FPS, dodijelili su Nagradu Green DCP najboljem hrvatskom filmu iz cjelokupnog programa – 'Strujanja' Katerine Dude. Svoju odluku su potkrijepili riječima: 'Nastojimo podupirati nove glasove hrvatske eksperimentalne filmske scene. Ove godine nagrađujemo film koji se koristi arhitekturom i interijerom da pruži novi pogled na protok vremena i na noviju hrvatsku povijest. Riječ je o poetskoj meditaciji koja se oslanja na kodove dokumentarnog, eksperimentalnog, čak i animiranog filma, kako bi nas otpustila niz struje relativnosti i prolaznosti'.

Saznaj više

Strujanja na 25FPS i nominacija za Silver Eye

Četrvrtak, 26.09.2019
Strujanja na 25FPS i nominacija za Silver Eye

Češki Institut Dokumentarnog Filma u suradnji s Međunarodnim dokumentarnim filmskim festivalom u Jihlavi (Ji.hlava IDFF) nominirao je kratki dokumentarac Katerine Dude 'Strujanja' za prestižnu 11-tu nagradu 'Silver Eye'. Festival se održava od 24. do 29. listopada 2019. godine. O nagradi će odlučivati tročlani žiri: Ingrid Beerbaum (Interfilm festival, Njemačka), Laurence Boyce (POFF, Estonija) i Matt Lloyd (Glasgow Short Film Festival, Škotska). Nagrada se dodjeljuje u sklopu marketa dokumentarnog filma East Silver Market na kojoj TV urednici i distributeri za vrijeme trajanja festivala mogu pogledati i odabrati najbolje dokumentarne filmove Srednje i Istočne Europe za svoje festivale ili TV otkup. 'Strujanja' će se još jednom predstaviti zagrebačkoj publici u sklopu programa 'Refleksi' festivala 25FPS u kinu Studentskog centra 29. rujna 2019.

Saznaj više

Tri Restartova filma u Trstu

Petak, 13.09.2019
Tri Restartova filma u Trstu

U program 18. izdanja filmskog festivala Imilleocchi koji se od 13. do 18.9. odvija u Trstu, odabrana su tri filma iz produkcije Restarta. Selektorica Milena Lazić  uvrstila je filmove 'Dani ludila' Damiana Nenadića, 'Moj život bez zraka' Bojane Burnać i 'Mezostajun' Ivana Ramljaka. Damian i Bojana bit će tamo i sudjelovati u razgovoru nakon projekcija. Sve projekcije održavaju se u sjajnoj dvorani Teatro Miela.  

Saznaj više

Otišao je Vedran

Utorak, 03.09.2019
Otišao je Vedran

Naš suradnik, producent, montažer, voditelj radionica, tehničar, redatelj, filmofil, a prije svega prijatelj Vedran Senjanović, iznenada je otišao da se više ne vrati, a opet da bi ostao s nama. Znamo, ovdje je bilo malo skučeno za sve što je trebalo napraviti. Ostavio nam je filmove, muziku, brižnost, ljubav i puno puno smijeha. Pozdravit ćemo ga u srijedu u 10.40 na zagrebačkom Krematoriju. Putuj, Vedrane, i nadam se da imaju MUBI negdje tamo.

Saznaj više

Posljednji tjedan prijava na Školu dokumentarnog filma!

Nedelja, 25.08.2019
Posljednji tjedan prijava na Školu dokumentarnog filma!

Škola dokumentarnog filma u organizaciji udruge Restart raspisala je prijave za upis devete po redu generacije novih dokumentarista/ica! Program pod vodstvom stranih i domaćih mentora i predavača održat će se od 01. listopada 2019. do 28. veljače 2020. u Zagrebu. Prijave traju do 1. rujna, stoga požurite!

Informacije o prijavama i programu pronađite na službenim stranicama programa.

Saznaj više

<< < 6 7 8 9 10 11 12 > >> 9 od 132

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media

Restart label - Izdanja