Laboratorij

O laboratoriju

Restart Laboratorij je program kontinuirane edukacije, tehničke i sadržajne pomoći mladim autorima u Zagrebu i Hrvatskoj, kako bi napravili svoje prve dokumentarne filmove. Uz stručno mentorstvo profesionalnih redatelja, snimatelja i montažera, autori uz vlastitu ili Restartovu ekipu samostalno prolaze kroz cijeli proces produkcije filma, od istraživanja, preko snimanja, do montaže. Tijekom procesa produkcije u svakoj fazi redovito se sastaju sa svojim mentorom, te na raspolaganju imaju snimateljsku i tonsku opremu, te montažu za rad.
Restart je s jedne strane servis, a s druge pravi laboratorij gdje mentori i autori (korisnici) zajednički dolaze do kreativnih rješenja. Restart nudi stručnu sadržajnu i tehničku pomoć svakome tko ima dobru ideju i želi je pretočiti u dokumentarnu formu.
Ovakav proces, edukacijski je poligon za prve redateljske korake i dodatno usavrašavanje, te priprema za duže dokumentarne filmove. Program Restart laboratorija otvoren je za sve koji se jave i pošalju svoju ideju za dokumentarni film. Ukoliko imaju filmskog iskustva, nakon dogovora s mentorom, moguće je odmah krenuti u istraživanje i produkciju. Ukoliko ga nemaju, prolaze jednu od naših edukacijskih radionica te nastavljaju s radom na filmu. Nakon redovnih radioinica, jedan dio filmova generira se iz ideja polaznika koji žele realizirati svoj film. Program je otvoren za sve dobi i besplatan je!
Nakon završetka filma, Restart laboratorij postaje i distributer filma pri čemu LABORATORIJ definira da se radi o početničkom radu. Film se plasira na filmske festivale, web portale i lokalne televizije.

Logo Restart laboratorija možete skinuti ovde.