Restart tim

Oliver Sertić

Oliver Sertić je producent iz Zagreba. Producirao je više od 30 dugih i kratkometražnih dokumentarnih i eksperimentalnih filmova, prikazanih i nagrađenih na više od 300 međunarodnih festivala. Osnivač je Restarta gdje trenutno radi kao programski urednik odjela distribucije, programski suradnik Dokukina te kao jedan od tutora Škole dokumentarnog filma. Objavljivao je i uređivao u tisku, na webu, radiju i televiziji. Dugo godina surađivao je s brojnim filmskim festivalima u regiji kao PR, selektor, producent i savjetnik (Zagreb Film Festival, ZagrebDox, Human Rigths Film Festival, DokuFest, Moldox, Supetar Super Film Festival…). Od 2012. godine direktor je i selektor Liburnia Film Festivala, festivala hrvatskog dokumentarnog filma.

 

 

Vanja Jambrović

Vanja Jambrović rođena je 1980. u Zagrebu. 2005. godine diplomirala je komparativnu književnost i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a 2011. godine diplomirala je produkciju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Od 2009. radi kao filmska producentica. Kao producentica potpisuje mnoge dokumentarne i kratke igrane filmove. Filmovi koje je Vanja producirala osvojili su preko 150 nagrada na međunarodnim filmskim festivalima i prikazivani su na najvažnijim svjetskim filmskim festivalima poput IDFA-e u Nizozemskoj, Hot Docsa u Kanadi, DokLeipziga u Njemačkoj, Karlovy Vary u Češkoj, Toronto Film Festivala u Kanadi, FidMarseille u Francuskoj. Sudjelovala je na međunarodnim radionicama za filmske producente REACT (2017.), EAVE (2015.), Producer on the Move u Cannesu (2014.), Emerging Producer u Jihlavi (2012.) i Eurodoc (2010.). Od 2020. godine predaje na Akademiji dramske umjetnosti kolegij «Produkcija dokumentarnog filma» studentima 2. godine MA režije dokumentarnog filma i filmske produkcije.  

Anita Bastašić

Anita Bastašić rođena je 1989. godine u Zagrebu, gdje je diplomirala na Odsjeku produkcije pri Akademiji dramske umjetnosti. Nakon završenog preddiplomskog studija radila je u području scenskih i izvedbenih umjetnosti, kao vanjska suradnica Kazališnog Epicentra te producentica na festivalima i različitim projektima. Od 2013. surađuje s Restartom kao vanjska suradnica, a od 2014. kao producentica edukacijskog programa . Sudjeluje u osmišljavanju i provedbi stalnih Restartovih programa te velikog broja suradničkih projekata zajedno s Anom Hušman. 

 

 

Ana Hušman

Ana Hušman rođena je 1977. u Zagrebu. 2002 g. diplomirala na Odjelu za multimedije i nastavnički smjer Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Sudjelovala je na brojnim domaćim i inozemnim izložbama i festivalima. Radi kao docentica na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagebu, na Odsjeku za animirani fim i nove medije. Za svoje posljednje radove dobila je više domaćih i internacionalnih nagrada. Radove je izlagala izmeđus ostalih mjesta i na: 9th Gwangju Biennale, 53 Oktobarski Salon, beograd,  Medienturm Gallery, Graz; Ludwig Museum of Contemporary Arts, Budapest; “lucy” bodig & ART ON STAGE, URA, Istanbul, Stuttgarter Filmwinter; IFF Rotterdam, 25 fps, Zagreb; DOK, Leipzig, Deutschland. Radi eksperimentalne filmove u kojima ju istražuje i proučava mogućnosti animacije, dokumentarnih elemenata u filmu, rada s naturščicima, glasa – mogucnostima artikulacije. U Restartu Ana radi kao voditeljica edukacijskog programa i tutorica na Školi dokumentarnog filma. 

 

Petra Babić

Petra Babić rođena je 3.10.1991. u Zagrebu. 2018. diplomirala je filozofiju i pedagogiju na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Od 2012. volontira i radi na filmskim festivalima (Motovun film festival, Zagreb film festival, Kino Otok, Liburnia Film Festival, Dokuma film festival..), u koordinaciji programa, kao urednica web stranica i društvenih mreža i voditeljica kino lokacija. U svibnju 2017. počinje raditi u Restartu gdje je i danas koordinatorica distribucije Restart Label. 

 

 

 

Dina Pokrajac

Dina Pokrajac rođena je 1986. u Zagrebu. Diplomirala je novinarstvo i politologiju na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu; doktorandica na poslijediplomskom studiju etnologije i kulturne antropologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 2019. zaposlena je u Restartu kao voditeljica Dokukina KIC. Direktorica je Subversive Film Festivala i koordinatorica programa Filmskih mutacija: Festivala nevidljivog filma. Suradnica na nizu interdisciplinarnih projekata s naglaskom na filmu i kritičkoj teoriji. Od 2017. do 2019. radila je u kinu Europa kao voditeljica odnosa s javnošću, a prije toga kao voditeljica Galerije Greta i organizatorica projekata u KIC-u. Filmske kritike i eseji su joj objavljeni u časopisima Hrvatski filmski ljetopis, Filmonaut i Zarez, u emisiji Filmoskop na Trećem programu Hrvatskog radija te na portalima Kulturpunkt.hr i Dokumentarni.net. Dobitnica Nagrade Vladimir Vuković za najbolju novu filmsku kritičarku za 2017. godinu. 

 

Zrinka Košar

Zrinka Košar rođena je i živi u Zagrebu. Po struci je ekonomist za računovodstvo i financije te mag.ing.agroekologije. Od 2017. radi u Restartu kao voditelj ureda i financija, a od 2018. do siječnja 2020. je radila i kao festivalski koordinator.

 

 

 

 

 

 Vanda Kreutz

Rodila se 1990. u Zagrebu. Nakon završene Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna u Zagrebu upisala je dodiplomski studij animacije i novih medija te diplomski studij novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti u
Zagrebu, diplomirala je 2018. godine. U umjetničkoj praksi istražuje područje eksperimentalnog filma, animacije, fotografije i audiovizualne instalacije. Od 2014. godine sudjeluje u edukaciji djece i mladih kroz filmske
radionice.Tibor Keser

Tibor Keser rođen je 1981. godine te živi i radi u Zagrebu. Završava Ekonomski fakultet i radi nekoliko godina. Upisuje studij produkcije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu koji završava 2014. godine. Trenutno upisan na MA studij istog smjera. Vjeruje u budućnost hrvatskog dokumentarnog filma kao jedinog nekompromitiranog medija u Hrvatskoj. U Restartu radi kao producent i izvršni producent. Polaznik je brojnih radionica među kojima i Sarajevo Talent Campusa. Član je Kino Kluba Split. Član je odbora Hrvatskog društva nezavisnih profesionalaca i Coworking Croatia. Surađuje sa scenarističkim klubom Palunko. 


 

 

Nebojša Slijepčević

Redatelj i scenarist Nebojša Slijepčević rođen je 1973. u Zagrebu gdje je i tridesetak godina kasnije diplomirao režiju na Akademiji dramske umjetnosti. Do sada je režirao tri autorska kratka dokumentarna filma ( "O kravama i ljudima", "Za 4 godine", "Muški film"), dva dugometražna dokumentarna filma ("Srbenka" i "Gangster te voli"), dva kratki igrana filma ("Šamar" – dio omnibusa Zagrebačke priče 1. i "Kutija"), jedan kratki animirani film ("Pas / Zec") te mnoštvo televizijskih dokumentaraca i serijala. Jedan je od autora hvaljenog dokumentarnog serijala "Direkt". Osim kao redatelj Nebojša u Restartu radi na programu Restart Laboratorija i različitih radionica. Od 2020 godine radi kao vanjski suradnik / predavač na MA studiju dokumentarne režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.  

 

 Igor Bezinović

Igor Bezinović rođen je u Rijeci 1983. godine. Diplomirao je filozofiju, sociologiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te Filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Filmom se bavi profesionalno i amaterski. Režirao je desetak kratkometražnih filmova, dugometražni dokumentarac "Blokada" i dugometražni igrani film "Kratki izlet". Fragmente o svakodnevici i metafizici objavljuje na Tumblr blogu Lavandin. Igor u Restartu radi kao tutor na Školi dokumentarnog filma, mentor u Restart Laboratoriju i predavač na različitim edukacijskim programima. Zaposlen je kao docent na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, na Odsjeku filmske režije. 

 

 

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media