početna - 360 stupnjeva u životu tinejdžera – proljetne radionice za srednjoškolce!

360 stupnjeva u životu tinejdžera – proljetne radionice za srednjoškolce!

Četrvrtak, 18.04.2019
            

Želiš li naučiti koristiti sve popularniju tehniku snimanja videa u 360 stupnjeva? Montirati kratki dokumentarni video te ispričati priču? 

Prijavi se na besplatan program VR leksikon – 360 stupnjeva u životu tinejdžera koji organizira Restrat u subotu i nedjelju 27. i 28. travnja od 11 do 16 sati u Zagrebu. Prijaviti se možete na edukacija@restarted.hr, gdje možete dobiti i sve dodatne informacije!

360 stupnjeva u životu tinejdžera – proljetne radionice za srednjoškolce!

Koristeći se najnovijom tehnologijom sfernog videa, u proljetnoj vikend radionici projekta VR leksikon, grupe zagrebačkih srednjoškolaca planiramo naučiti koristiti sve popularniju tehniku snimanja videa u 360 stupnjeva, kombinirajući pravila klasične filmske dramaturgije i nove oblike izražavanja u kružnom videoprostoru.

Novim projektom VR leksikon – 360 stupnjeva u životu tinejdžera udruga Restart želi svakodnevicu mladih srednjoškolaca približiti članovima njihove zajednice, u svrhu boljeg međugeneracijskog razumijevanja, poticanja mladih na otvorenost, toleranciju i individualnost te u svrhu savladavanja novih filmskih metoda izražavanja kao i stjecanje potrebnih, važnih i aktualnih tehnoloških znanja.

Radionicu vode Ivan Granić i Mislav Šćukanec Rezniček, uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.

Prijaviti se možete na edukacija@restarted.hr, gdje možete dobiti i sve dodatne informacije!  Čekamo vas!

 

Voditelji radionice:

Ivan Granić

Magistrirao novinarstvo, radio je na nacionalnoj televiziji kao video-novinar i producent.  Radio na ECOSMEG-u - Europski kozmopolitizam i mjesta sjećanja kroz Europu Projekt Europske unije, kao autor dokumentarnog filma "Svjedoci naše prošlosti".  Sudjelovao na nekoliko radionica iz područja audiovizualnih medija kao što su: Medijska pismenost s Renee Hobbs (Fakultet političkih znanosti) MOJO - mobilno novinarstvo (Fakultet političkih znanosti), TV radionica “Cro id: tko smo” (Fakultet Političke znanosti). Redatelj kratkometražnog  dokumentarnog filma Petite ballerine. Dokumentarac o tri generacije baletskih plesača. Redatelj kratkometražnog dokumentarnog filma “Nikad zaboravljen”. Radio je u “TV studentu” kao video-novinar i trener.

Mislav Šćukanec Rezniček

Mislav Šćukanec Rezniček je rođen 1989. u Zagrebu kao stariji brat blizanac. 2015. diplomira novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Za vrijeme studija je pohađao nekoliko radionica vezanih uz televizijsko i mobilno novinarstvo i medijsku pismenost, te se već tada počinje baviti tv i filmskom produkcijom.  Poslije studija radi upravo na takvim poslovima kao freelancer i u brojnim firmama za asistenta kamere, snimatelja, voditelja tehnike, brodcast inženjera i sl. U Restartu je prvo radio kao asistent 2015. godine, a sada se vratio kao voditelj tehnike.

 

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media