početna - Filmovi Ivana Ramljaka u Leipzigu i Cottbusu

Filmovi Ivana Ramljaka u Leipzigu i Cottbusu

Nedelja, 03.11.2019
            

Dva filma Ivana Ramljaka nalaze se ovih dana u programima dva različita festivala u istočnonjemačkim gradovima Leipzigu i Cottbusu. Kratkometražni eksperimentalni dokumentarac 'Mezostajun' odabran je među 11 naslova ovogodišnjeg hrvatskog fokus programa 62. DOK Leipziga, jednog od najvećih europskih festivala dokumentarnog filma. Hrvatski program za ovu priliku odabrala je Borjana Gaković. Nekoliko dana nakon Leipziga, Film Festival Cottbus u posebnom programu posvećenom socijalističkoj arhitekturi ('Section: Specials') prikazat će Ramljakov film 'Dom boraca' nastao u koprodukciji Akademije dramske umjetnosti i Restarta.

Filmovi Ivana Ramljaka u Leipzigu i Cottbusu

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media