početna - Masterclass Ognjena Glavonića u Dokukinu KIC

Masterclass Ognjena Glavonića u Dokukinu KIC

Četrvrtak, 28.11.2019
            

Nagrađivani srpski redatelj dokumentarnih i igranih filmova Ognjen Glavonić gostovati u Zagrebu, te će u sklopu gostovanja održati masterclass na temu «Od igranog ka dokumentarnom ka igranom» u Dokukinu KIC (Preradovićeva 5) u ponedjeljak 02.12.2019. od 18 sati. Masterclass predavanje bavit će se pitanjem produkcijskog i kreativnog procesa nastanka njegova dva najnagrađivanija filma «Dubina dva» i «Teret» jer to su filmovi koji se bave istom temom, samo na posve različite načine. Masterclass će moderirati filmski kritičar Vladan Petković. Ulaz na masterclass je besplatan!

Masterclass Ognjena Glavonića u Dokukinu KIC

Ognjen Glavonić filmski je redatelj iz Pančeva, Srbija. Njegova dva najnagrađivanija filma dokumentarni film «Dubina Dva» (2016.) i igrani film «Teret» (2018.) prikazana su na festivalima u Cannesu, Berlinu, Torontu, Rotterdamu i brojnim drugima, osvojivši nekoliko nagrada. Njegovi su radovi prikazani i na mjestima poput MOMA, MOMI i Lincoln Centra u New Yorku, Pompidou centra u Parizu, ICA u Londonu ... Glavonić je također voditelj i suosnivač Pančevo Film Festivala.

Masterclass predavanje «Od igranog ka dokumentarnom ka igranom» bavit će se pitanjem produkcijskog i kreativnog procesa nastanka njegova dva najnagrađivanija filma «Dubina dva» i «Teret» jer to su filmovi koji se bave istom temom, samo na posve različite načine. Posebnu pozornost obratit ćemo na to kako su produkcijske okolnosti utjecale na njegov autorski izričaj, a prikazat ćemo i neke izbačene scene koje nisu ušle u final oba filma.

Također, svi koji dođu na masterclass dobiti će vimeo linkove da mogu naknadno besplatno pogledati oba filma, ukoliko ih već nisu prethodno gledali!

Masterclass organiziraju Restart i Dokukino KIC u suradnji sa Human Rights Film Festivalom.

 

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media