početna - Filmsko popodne u domovima diljem Zagreba

Filmsko popodne u domovima diljem Zagreba

Utorak, 03.12.2019
            

Filmsko popodne - arhive i sjećanja, posljednji je Restartov program namijenjen osobama starije životne dobi – umirovljenicima, pokrenut 2018. godine. Tijekom 2019. godine program se realizira u suradnji s velikim brojem zagrebačkih domova za starije i nemoćne. 

Filmsko popodne u domovima diljem Zagreba

Cilj projekta je uz suradnji s postojećim državnim domovima u Gradu Zagrebu provoditi serije filmskih projekcija uspješnih hrvatskih recentnih dokumentarnih naslova uz osmišljene analize i diskusije. Voditelji ovogodišnjih diskusija su Ana Đordić i Tomislav Šoban.

Kroz program Filmskog popodneva želimo potaknuti i aktivno involvirati osobe starije životne dobi u sve segmente i procese, čak i one koji se sastoje od korištenja suvremene tehnologije kojom se ne služe u svakodnevnom životu. Također, osigurati im slobodni i neformalni prostor za kreativno izražavanje i promišljanje kroz okvire vlastitih života i sjećanja.

Program se provodi uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Društva hrvatskih filmskih redatelja.

 

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media