početna - "Strujanja" Katerine Dude na festivalu u Oberhausenu

"Strujanja" Katerine Dude na festivalu u Oberhausenu

Petak, 08.05.2020
            

U međunarodni natjecateljski program 66. izdanja glasovitog Festivala kratkometražnog filma u Oberhausenu uvršten je i kratkometražni dokumentarni film "Strujanja" Katerine Dude nastao u sklopu Restartove platforme za mlade autore Restart laboratorij. Festival se u njemačkom Oberhausenu trebao održati od 13. do 18. svibnja, no događaj je prebačen u online izdanje. Film je to o velikom i nekoć raskošnom prostoru napuštene zgrade na kojem su ostale još jedino biljke koje su srasle s arhitekturom. Vrtlarica ih i dalje održava, a one u loncima priprema za preseljenje. Osim nje, tu je još i vatrogasac koji čuva praznu zgradu, obilazi je i održava prostor ni za koga. Osim što je film režirala i za njega napisala scenarij, Katerina Duda bila je, uz Dražena Žerjava, zadužena i za kameru, dok je film montirala Iva Ivan, a zvuk oblikovao Srđan Popović. Strujanja su nastala u suradnji s Galerijom Miroslav Kraljević

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media