početna - DOKSI u prazničnoj izolaciji - volimdokumentarce.net

DOKSI u prazničnoj izolaciji - volimdokumentarce.net

Srijeda, 23.12.2020
            

Na platformi volimdokumentarce.net praznici počinju u srijedu, 23.12. i traju sve do petka, 17.1.2021. Uz nove naslove iz Restartove dokumentarne riznice iz tjedna u tjedan, svaki tjedan dostupno je i pet filmova za besplatno gledanje uz unošenje promotivnog kôda DOKU-PRAZNICI.

DOKSI u prazničnoj izolaciji - volimdokumentarce.net

U prvom prazničnom tjednu na volimdokumentarce.net, od 23. prosinca, pretvaramo se da je ljeto blizu i to uz selekciju filmova proizašlu iz zajedničkih tema vode (mora i oceana), zvonku radost glazbenih i biografskih dokumentarca, kao i uz neophodan dio posvećen istraživačkom i angažiranom dokumentarizmu, a sve u cilju provođenja smislenije i time sretnije doku-zime.

Svoju online premijeru na platformi ima biografski dokumentarac Jedriličarke s broda Maiden o prvoj isključivo ženskoj posadi koja je uspjela preploviti svijet u utrci Whitbread.

Prvi praznični tjedan donosi i pet besplatnih naslova. Među njima je Splav, film o jednom od najčudnijih društvenih eksperimenata svih vremena, kao i dva glazbena dokumentarca: Carmine Street Guitars, šarmantna posveta rock ikonografiji i malenom glazbenom dućanu u srcu njujorškog Greenwich Villagea, te Ptica na žici, biografski doks o europskoj turneji Leonarda Cohena iz 1972.

Na popisu je i Naš novi predsjednik, film koji prikazuje nevjerojatan labirint laži i apsurdnih teorija koje vladaju u eri „fake newsa“ i Donalda Trumpa. Tu je i duhovit i pronicljiv talijanski doks Sretna zima koji razotkriva društveni i ekonomski kontekst naoko bezbrižna ljetovanja.


Platforma volimokumentarce.net jedina je ekskluzivna dokumentarna Video on Demand (video na zahtjev) platforma u regiji na kojoj se nalazi pregršt domaćih, regionalnih i svjetskih dokumentarnih naslova kao i predavanja (masterclassa) te razgovora s poznatim svjetskim i domaćim filmašima. Na platformi možete pogledati i dokumentarne hitove poput Medene zemlje, Srbenke, Waldheimov valcer, Dubina dva, Stieg Larsson: Čovjek koji se igrao vatrom, Na vodi, i mnoge druge.
 

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media