početna - Masterclass i gostovanje švedskog redatelja Fredrika Gerttena

Masterclass i gostovanje švedskog redatelja Fredrika Gerttena

Ponedeljak, 26.04.2021
            

U petak, 30. travnja, švedski redatelj Fredrik Gertten će u Dokukinu KIC s početkom u 18 sati održati masterclass pod nazivom "Film i politička odgovornost". Gertten će govoriti o problemima s kojima se suočava u svom radu i o tome što znači mariti za temu filma te koliki je mogući domet filmova u političkom smislu. Pokazat će izvatke iz svojih najznačajnijih radova, neke dodatne materijale i o svemu raspraviti s publikom. Zbog ograničenog broja posjetitelja u Dokukinu potrebno je rezervirati svoje mjesto slanjem maila na info@dokukino.net. Ulaz je besplatan. Osim u Dokukinu KIC, masterclass će se paralelno moći pratiti i putem online streaminga. Sve što je potrebno kako biste pratili masterclass je uključiti se u točno vrijeme na YouTube kanal Restart Films: https://bit.ly/3fQFuhP.

Masterclass i gostovanje švedskog redatelja Fredrika Gerttena

Fredrik Gertten švedski je dokumentaristički redatelj i producent, poznat diljem svijeta po svojim filmovima Bananas*, Big Boys Gone Bananas*, Bicikli protiv automobila (Bikes vs. Cars) i Izbačeni (Push), moćnim kreativnim dokumentarcima sa snažnim društvenim i političkim porukama koje nadilaze same filmove.

U svom radu Gertten se nikad nije zaustavio samo na prikazivanju filmova na festivalima ili TV-u, već je uvijek radio velike kampanje o temama do kojih mu je stalo, uvijek pokušavajući napraviti konkretnu promjenu. U brojnim je slučajevima uspio, katkad ne u potpunosti. Sve u svemu, snažni filmovi i političke kampanje koje zadiru u korporativne interese nikad nisu prošli bez problema.

osmrtnic livno smrtovnice

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media