početna - Svjetska premijera Bosanskog Brodveja na Sarajevo Film Festivalu

Svjetska premijera Bosanskog Brodveja na Sarajevo Film Festivalu

Srijeda, 04.08.2021
            

Ovogodišnje, 27. izdanje Sarajevo Film Festivala održava se od 13. do 20. kolovoza. U natjecateljskom programu dokumentarnog filma prikazuje se sveukupno 16 filmova, od kojih su tri hrvatska. Posebno smo ponosni jer je jedan od njih kratkometražni dokumentarni film "Bosanski Brodvej" redateljice Jasmine Beširević nastao u sklopu platforme za mlade autor(ic)e Restart laboratorij, a koji će u Sarajevu imati svjetsku premijeru. Film prati šesnaest mladih glumaca odabranih za sudjelovanje u brodvejskom mjuziklu kojeg etablirani američki umjetnici postavljaju u Bosni i Hercegovini. Producenti filma su Tibor Keser i Vanja Jambrović, montažerka Iva Ivan, a mentor u Restart laboratoriju Nebojša Slijepčević.  

Svjetska premijera Bosanskog Brodveja na Sarajevo Film Festivalu

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media