početna - Nagrade 19. Liburnia Film Festivala

Nagrade 19. Liburnia Film Festivala

Subota, 28.08.2021
            

U petak, 27.8., dodjelom nagrada završio je 19. Liburnia Film Festival, festival hrvatskog dokumentarnog filma, koji organizira Udruga LFF u suorganizaciji Restarta. Žiri u sastavu Branka Benčić, Višnja Vukašinović, Szabolcs Szirony, Marko Grba Singh i Vladimir Gojun najboljim filmom proglasili su 'Tvornice radnicima' Srđana Kovačevića (Fade In), a posebnim priznanjem ovjenčan je 'Bijeli Božić' Josipa Lukića (Akademija dramske umjetnosti). Nagrada za najbolji regionalni film otišla je Toniju Jeleniću za 'Martin Torpedo' u produkciji riječkog Filmaktiva. S visokom prosječnom ocjenom 4,78/5, publika je nagradila 'Jedna od nas' Đure Gavrana (Pipser). Najbolji redatelj je Ivan Ramljak za film 'O jednoj mladosti', najbolja snimateljica Andrea Kaštelan ('Nulti Krajolik'), montažeri Elena Radošević i Josip Lukić ('Bijeli Božić'), a dizajner zvuka Vjeran Šalamon ('Nulti krajolik'). Već tradicionalno, Ivana Pipal i Vanja Babić vodili su Restartovu Filmsku početnicu za najmlađe. Prije dodjele nagrada prikazana su i dva filma s Restartove Škole dokumentarnog filma, 'Više od 35' Timija Šareca i 'Pisma Nicholasu' Dunje Ivezić.

Nagrade 19. Liburnia Film Festivala

Najbolji film i nagradu publike festival nagrađuje iznosom od 7000 kuna, a Restart izradom DCP-ja. Najbolji regionalni film podržava Balkan Documentary Centar iz Sofije, a najboljeg redatelja Institute of Documentary Film iz Praga. Od ove godine niski konkretnih podupiratelja, pridružili su se AVC Zagreb koji podržavaju najbolju snimateljicu i najboljeg dizajnera zvuka, a tvrtka Acer najbolje montažere. Na festivalu su prikazana 44 filma od čega 22 u konurenciji. Održani su brojni razgovori s autorima, case study-ji i rasprave, a po prvi put i LFF Rough Cut radionica uz voditeljice Jelenu Maksimović i Hrvoslavu Brkušić.

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media