početna - Nagrada u Lisabonu za projekt "Budi realan traži nemoguće"

Nagrada u Lisabonu za projekt "Budi realan traži nemoguće"

Srijeda, 17.11.2021
            

Restartov dokumentarni projekt u nastajanju "Budi realan traži nemoguće" redateljice i scenaristice Vanje Juranić osvojio nagradu u sklopu industrijskog dijela DocLisboa festivala (Nebulae) kojem je Hrvatska ove godine bila zemlja partner. Festival se u glavnom gradu Portugala održao od 21. do 31. listopada. "Budi realan traži nemoguće" ("Be Realistic, Demand the Impossible") osvojio je DAE Talent Encouragement Award, nagrada Europskog udruženja dokumentarista koja nudi besplatno jednogodišnje članstvo i savjetovanje za redatelje i producente. Film prati priču o umjetniku i performeru Siniši Labroviću i njegovoj supruzi Snježani Klarić, koji bez konkretnog plana u pedesetim godinama života presele u Berlin. 

Nagrada u Lisabonu za projekt

osmrtnic livno smrtovnice

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media