početna - Srce Sarajeva za "Muzej Revolucije"

Srce Sarajeva za "Muzej Revolucije"

Subota, 20.08.2022
            

Na upravo završenom Sarajevo Film Festivalu Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film odnio je Restartov "Muzej Revolucije" redatelja i scenariste Srđana Keče, koji je uz Vanju Jambrović, ujedno i producent filma (Uzrok, Srbija). Koproducenti su češki Nutprodukce (Lukás Kokes), HRT i Al Jazeera Documentary Channel. O najboljem dokumentarnom filmu odlučivao je žiri u sastavu: Hilal Baydarov (redatelj, Azerbajdžan), Salomé Jashi (redateljica, Gruzija) i Margje de Koning (umjetnička direktorica festivala Movies that Matter, Nizozemska). Restartov kratki dokumentarni film "Babajanja" Ante Zlatka Stolice i producenata Tibora Kesera i Vanje Jambrović osvojio je specijalno priznanje žirija (za kratki dokumentarni film). U industrijskom dijelu festivala, Restartova manjinska koprodukcija "Između revolucija" rumunjskog redatelja Vlada Petrija i koproducenta Olivera Sertića osvojila je DAFilms.com Distribution Award.

Srce Sarajeva za

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media