početna - "Babajanja" najbolji kratkometražni dokumentarac 13. Makedoxa

"Babajanja" najbolji kratkometražni dokumentarac 13. Makedoxa

Nedelja, 28.08.2022
            

Restartov kratkometražni dokumentarni film „BabajanjaAnte Zlatka Stolice osvojio je nagradu Sliced Onion za najbolji naslov kratkometražne konkurencije ovogodišnjeg izdanja Međunarodnog festivala kreativnog dokumentarnog filma Makedox koji se u Skopju održao od 18. do 25. kolovoza. "Nagrada Sliced Onion za sekciju Short Dox ide filmu koji nas je impresionirao svojim zadivljujućim vizualima i originalnim načinom miješanja duhova iz djetinjstva sa surovom stvarnošću. Unosom fiktivnih elemenata u dokumentarnu pripovijest, dječju perspektivu polako zamjenjuje istraga odrasle osobe koja pokušava pronaći ženu koja mu je progonila snove, a koju su sumještani zbog njezine različitosti pretvorili u čudovište", stoji u obrazloženju žirija 13. Makedoxa (Marion Czarny, Angeliki Vergou i Suzanne Nodale). Snimateljica filma je Katarina Zlatec, montažu filma potpisuje Iva Ivan, za oblikovanje zvuka bio je zadužen Hrvoje Nikšić, a producenti filma su Tibor Keser i Vanja Jambrović

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media