početna - Pobjednici 20. Liburnia Film Festivala

Pobjednici 20. Liburnia Film Festivala

Ponedeljak, 29.08.2022
            

Na upravo završenom 20. izdanju Liburnia Film Festivala (Opatija, 24. - 28.8.), festivala hrvatskog dokumentarnog filma koji suorganizira Restart, nagradu za najbolji film odnio je dugometražni dokumentarac 'Hrvatskog narodnog preporoda' Gorana Devića (Petnaesta umjetnost, Kinoljetka). Publika je s prosječnom ocjenom 4,792 nagradila 'Veće od traume' Vedrane Pribačić (Metar 60). Najboljim regionalnim filmom proglašen je 'In Medias Res' Ane Klepo u produkciji riječkog Filmaktiva, a novouvedenu nagradu kritičara/ke nazvanu po nedavno preminulom filmskom kritičaru Draganu Rubeši odnio je 'Lutajući oceanom' Tome Zidića (Miratecarts, Pulsar Studios, MedVid Produkcija, Antitalent, Kinoklub Zagreb). Najbolji redatelj 20. LFF-a je Goran Dević ('Hrvatskog narodnog preporoda'), a isti film dobio je i nagradu za najbolju montažu, uručenu Janu Klemscheu. Najbolju fotografiju potpisuju Ivan Slipčević i Davor Sanvicenti ('Mjesta koja ćemo disati'), a dizajn zvuka Luka Gamulin ('Tvornica filmova'). Žiri festivala činili su dramaturginja Ivana Vuković, ravnateljica Art kina Croatia Slobodanka Mišković, snimateljica Andrea Kaštelan, dizajner zvuka Jakov Munižaba i redatelj i producent Mladen Kovačević. O nagradi "Dragan Rubeša" odlučivala je mlada filmska kritičarka Iva Rosandić. Ivana Pipal i Vanja Babić ponovno su vodili Filmsku početnicu, u programu Regionale prikazan je film s Restartove Škole dokumentarnog filma 'Juha od cikle' Eve Marije Jurešić, a još tri školska filma našla su se u programu Restart predstavlja, 'Kunac' Michelea Bulešića, 'Knjiga uspomena' Maje Miloš i 'Prijedlozi i pokušaji' Neže Knez. Zadnju večer, publika je mogla pogledati i 'Muzej revolucije' Srđana Keče i 'Babajanja' Ante Zlatka Stolice.

Pobjednici 20. Liburnia Film Festivala

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media