početna - Svjetska premijera filma Istražitelj u Jihlavi

Svjetska premijera filma Istražitelj u Jihlavi

Ponedeljak, 24.10.2022
            

Dugometražni dokumentarni film 'Istražitelj' češkog redatelja Viktora Portela, imat će svjetsku premijeru u glavnoj, Opus Bonum konkurenciji Jihlava International Documentary Film Festivala, koji se održava od 25. do 30.10.2022., a prvo prikazivanje planirano je 28.10. u kinu DKO I u 17:00 sati s reprizom sljedećeg dana u 12:00 sati. Osim glavnog natjecateljskog programa o kojemu odlučuje peteročlani žiri, film je i u konkurenciji za nagradu za najbolji češki dokumentarac - Czech Joy. Film je nastao u produkciji praške Frame Films u koprodukciji s Restartom, Češkom televizijom, Hrvatskom Radiotelevizijom i Al Jazeera Balkans, a sniman je Vukovaru, Beogradu, Sanskom Mostu i New Yorku tijekom 2021. godine. Uz redatelja i scenariste Viktora Portela, producentice Hane Blaha Šilarove i snimatelja Šimona Dvořáčeka, s hrvatske strane na filmu su sudjelovali koproducent Oliver Sertić, montažer Vladimir Gojun, voditeljica produkcije Suzana Erbežnik i snimatelji zvuka Filip Ledinšćak i Niko Gulam, uz brojne druge kreativne i tehničke suradnike. Uz 'Istražitelja', dio jihlavskog programa Constellations je i naš 'Muzej revolucije' Srđana Keče.

Svjetska premijera filma Istražitelj u Jihlavi

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media