početna - "Dosje Labudović" premijerno u konkurenciji IDFA-e

"Dosje Labudović" premijerno u konkurenciji IDFA-e

Utorak, 08.11.2022
            

Restartova manjinska koprodukcija, dugometražni dokumentarni film Mile TurajlićDosje Labudović“ / "Non-Aligned: Scenes from the Labudović Reels" imat će svoju svjetsku premijeru u sklopu glavnog natjecateljskog programa 35. Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Amsterdam - IDFA, koji se odvija od 09. do 20.11. Uz režiju Mila Turajlić potpisuje i scenarij i fotografiju, glavni producenti su srpski Poppy Pictures i francuski Survivance u koprodukciji s Restartom i crnogorskom produkcijskom kućom Kino. Film je nominiran i za posebnu festivalsku nagradu Beeld & Geluid IDFA ReFrame Award koja se dodjeljuje naslovima iz različitih festivalskih sekcija. Iz Hrvatske, uz koproducente Vanju Jambrović i Tibora Kesera, na filmu su radili i savjetnica na scenariju Barbara Matijević i autor animacija Dragan Đokić. Film je djelimično sniman u Rijeci. Još jedna Restartova dugometražna koprodukcija, 'Između revolucija' Vlada Petrija (rumunjski Activ Docs i Restart) bit će predstavljena u sklopu inudtrijskog programa 'Dok.incubator Preview'.

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media