Blokada

The Blockade

O filmu

Redatelj i scenarist: Igor Bezinović
Snimatelji: Đuro Gavran, Eva Kraljević, Igor Bezinović, Haris Berbić
Montažeri: Hrvoslava Brkušić, Maida Srabović, Miro Manojlović
Dizajneri zvuka: Vlada Božić, Milan Čekić
Snimatelj zvuka: Igor Bezinović
Grafike: Hrvoje Štefan

Producenti: Oliver Sertić (Restart), Nenad Puhovski (Factum)
Izvršne producentice: Vanja Jambrović, Vanja Daskalović
Produkcija: Restart (HR), Factum (HR)

Jezik: hrvatski

Web: http://blockadedocumentary.net/


Film je prikazivan kao dio mreže Cinema Politica u Kanadi i Švedskoj. 

Film je imao kino distribuciju u Hrvatskoj (Restart Label) i Sloveniji (Demiurg)

Više od 80 samostalnih projekcija u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Italiji, Moldaviji, Nizozemskoj, Rumunjskoj, Litvi, SAD-u, Kanadi, Švedskoj, Belgiji, Turskoj, Luksemburgu, Njemačkoj, Bugarskoj, Indiji, Albaniji i Češkoj. Cijela lista projekcija dostupna je OVDJE.

Prikazan na Hrvatskoj radio televiziji – HRT i kablovskim kanalima Klasik TV i Film Klub.

Igor Bezinović je redatelj rođen u Rijeci, gradu koji je danas u Hrvatskoj, a koji je tada pripadao Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji, prije toga djelomično Kraljevini Italiji i djelomično Kraljevini Jugoslaviji (a prije toga Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca), prije toga Slobodnoj Državi Rijeka, prije toga Talijanskoj regenciji Kvarnera, prije toga Austro-Ugarskoj… Režirao je filmove Blokada (nagrada Oktavijan za najbolji hrvatski dokumentarac u 2012.), Veruda (nagrada Oktavijan za najbolji hrvatski dokumentarac u 2015.) i Kratki izlet (Velika zlatna arena za najbolji hrvatski dugometražni igrani film u 2017.), kao i niz kratkih filmova raznih vrsta i trajanja. Njegov je rad bio međunarodno prikazivan na festivalima i događanjima kao što su IFF Rotterdam, DOK Leipzig, IDFF Jihlava, CPH:DOX, Kurzfilmtage Winterthur, Bijenale mladih umjetnika Europe i Mediterana, Bijenale arhitekture u Veneciji (s Hrvoslavom Brkušić za Pulsku grupu), Museum of the Moving Image, Viennale i Guanajuato IFF. Diplomirao je Filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu te filozofiju, sociologiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Član je Društva hrvatskih filmskih redatelja i judo kluba Black Belt.

www.igorbezinovic.net 

 

Blokada

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.