Starci

Home is Where my Age is

O filmu

Redateljice i scenaristice: Anja Strelec, Tomislava Jukić
Snimateljica: Anja Strelec
Montažerka: Anja Strelec
Snimateljica zvuka: Tomislava Jukić
Obrada zvuka: Vlada Božić i Milan Čekić
Dizajn i grafike: Dejan Oblak
Mentorica: Vanja Jambrović
Producenti: Vanja Jambrović, Oliver Sertić, Anja Strelec
Produkcija: Restart laboratorij (HR)

Film je nastao u sklopu programa Restart laboratorij – mentorskog inkubatora za nove autore.

Film je razvijan u sklopu Škole dokumentarnog filma 2012./2013.

Film je razvijan na University Paul Valery III, Master of Film and Audiovisual Production in Montpellier 2012. 

POSEBNE PROJEKCIJE:

  • Sudjelovanje na izložbi EKSTRAVAGANTNE GODINE u Klovićevim dvorima 2013 (Zagreb, HR). Izložba i film gostovali su u Beogradu (veljača 2014.), u Rijeci (ožujak/travanj 2014.) te u Oslu, NO (studeni 2015.).

 

program Restart laboratorij financijski podržavaju Hrvatski audiovizualni centar Grad Zagreb

Anja Strelec rođena je 1985. godine u Varaždinu gdje završava Prvu Gimnaziju Varaždin. Godine 2008. završava Fakultet političkih znanosti, smjer novinarstvo.  Nakon završenog fakulteta radi u Argentini u nekoliko gradova kao predavač hrvatskog jezika i povijesti, hrvatskim emigrantima i njihovim potomcima. Godine 2009. dobiva međunarodnu stipendiju Eurodysee koja joj omogućuje rad u Bruxellesu u španjolskom regionalnom uredu sa europskim audiovizualnim projektima i promoviranju hrvatskih županija. Završila je postdiplomski studij iz filmske i audiovizualne produkcije u Montpellier-u, Francuskoj. Dokumentarni film „Starci“ njen je drugi film nastao u produkciji Restart Laboratorija. Trenutno živi i radi u Zagrebu kao freelance novinar istraživač, koordinator i  redatelj audiovizualnih projekata.

Tomislava Jukić je završila Pravni fakultet u Zagrebu i radi u struci. Bavila se amaterskim kazalištem (kazališna družina Theatron pod vodstvom prof. B. Barlek u Gimnaziji Varaždin, SKS Labos pod vodstvom D. Patafte, prvi Velesajam kulture u SC Zagreb, 2010. radionica ambijentalnog teatra pod vodstvom Z. Burića i H. F. Larsena, nekoliko mjeseci u EKUU „Sunce“), pohađa filmske radionice: 2012. Videoaktiv – FADE IN, 2013. Blank), trenutno radi s kolegicom Anjom na svom dokumentarnom prvijencu te piše scenarij za kratkometražni film.

Starci

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.