Sve, još uvijek, u orbiti

All Still Orbit

O filmu

Redatelji: Dane Komljen, James Lattimer
Scenaristi: Dane Komljen, James Lattimer, Maja Kantar
Snimatelji: Dane Komljen, James Lattimer
Montažeri: Dane Komljen, James Lattimer
Dizajner i mikser zvuka: Martin Semenčić
Snimateljice zvuka: Camila Machado, Daniela Marinho

Producenti: Oliver Sertić (Restart), Dane Komljen, James Lattimer
Koproducenti: Nataša Damnjanović, Vladimir Vidić (Dart Film), Daniela Marinho (Flvmina Creative Production)
Produkcija: Restart (HR)
Koprodukcija: Dart Film (RS), Flvmina Creative Production (BR)

 

Dane Komljen je rođen 1986. godine u Banjoj Luci, a danas živi u Berlinu. Studirao je na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu, Le Fresnoy u Tourcoingu i Universität der Künste u Berlinu. Daneov drugi igrani film Afterwater upravo je imao svoju svjetsku premijeru na Berlinale Forumu i nastavio je svoju festivalsku turneju u Cinéma du Réel, FICUNAM, CPH:DOX, Art of the Real, Jeonju International Film Festival i New Horizons. Daneov prvi dugometražni film Svi gradovi sjevera premijerno je prikazan na Filmskom festivalu u Locarnu, a zatim je prikazan na više od 60 festivala. Daneovi kratki filmovi prikazani su i nagrađivani na Festivalu u Cannesu, Locarno Film Festivalu, IFF Rotterdam, FID Marseille, Toronto IFF, New York FF i Sarajevo FF.

James Lattimer magistar je filmskih studija i hispanistike, Freie Universität Berlin, Njemačka. Diplomirao matematiku i njemački na Sveučilištu u Bristolu, UK / Universität Hannover, Njemačka. Samostalni je autor tekstova o filmu za međunarodne publikacije: Slant Magazine (SAD), Mubi’s The Notebook (SAD), Film Parlato (Rim), Senses of Cinema (Australija), desistfilm (Peru) i selektor Berlinale Forum programa na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu. Djeluje i kao samostalni prevoditelj za njemački i engleski jezik specijaliziran za film, filmsku teoriju, književnost i kazalište.

Sve, još uvijek, u orbiti

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.