Vilinski vrt

Fairy Garden / Fanni Kertje

O filmu

Redatelj: Gergő Somogyvári
Scenaristi: Gergő Somogyvári, Zsolt Pocsai
Direktor fotografije: Gergő Somogyvári
Montažerka: Judit Feszt
Dizajneri i mikseri zvuka: Florin Tabacaru, Marius Leftarache
Story editor: Anna Kis
Kompozitor: Viktor Bátki

Producenti: Nóra Somogyvári, Gergő Somogyvári (New Retina Productions)
Koproducenti: Sára László (Campfilm), Oliver Sertić (Restart)
Produkcija: New Retina Productions (HU)
Koprodukcija: Avanpost (RO), Campfilm (HU), Restart (HR)

jezik: mađarski

Gergő Somogyvári je filmski snimatelj i redatelj dokumentarnih filmova iz Budimpešte. Nakon studija fotografije i novinarstva, 2008. godine diplomirao je filmsko snimanje na Sveučilištu za film i dramu (SZFE). Četrnaest je godina radio na igranim i dokumentarnim projektima kao snimatelj. Režirao je pet kratkih i srednjometražnih dokumentarnih filmova prikazivanih na međunarodnim televizijama i festivalima. Njegov eksperimentalni dokumentarac “Carta Azulejo / Tile Mail”, 2008. godine, osvojio je najprestižniju nacionalnu nagradu, Glavnu nagradu Mađarskog filmskog tjedna. “Vilinski vrt” njegov je prvi dugometražni dokumentarac.

Filmografija redatelja:
2015. – TRANS DUNA / TRANS RIVER – dokumentarna serija
2012. – RIKSALÁZ / RICKSHAW RUSH – dokumentarni
2009. – YAD HANNA / THE COLLECTIVE MAN –  dokumentarni
2008. – CSEMPELEVÉL / CARTA AZULEJO / TILE MAIL  kratki dokumentarni
2007. -LANTERNA / LANTERNA  dokumentarni

Vilinski vrt

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.