I’m Nobody

I'm Nobody

O filmu

Redateljice: Barbara Matejčić, Nina Urumov
Snimateljice: Nina Urumov, Barbara Matejčić
Montažerka: Sandra Bastašić
Mentori: Ana Hušman, Nebojša Slijepčević, Elida Mesaros Lajko, Romana Zajec

Producenti: Oliver Sertić, Ana Hušman
Produkcija:Restart (HR)
Koprodukcija: Zavod Voluntariat (SI), Omladinski centar Ck13 (RS)

SPECIJALNE PROJEKCIJE:

  • Galerija Greta Zagreb – projekcija filma u sklopu programa galerije / 2013

 

Barbara Matejčić slobodna je novinarka, istraživačica i spisateljica. U raznim se formama – od istraživačkog i reportažnog novinarstva do multimedije – bavi društvenim kontekstom u kojem živimo. Surađuje s domaćim (Jutarnji list, Telegram, Index…) i inozemnim medijima (BBC, Arte, Profil, De Groene Amsterdammer, L’Espresso…) te s međunarodnim istraživačkim, medijskim i ljudsko-pravaškim organizacijama poput European Trade Union Institute, Roma Education Fund, UNHCR, European Stability Initiative. Radijske dokumentarce i reportaže radi za Treći program Hrvatskoga radija. Autorica je narativno-novinarske knjige „Kako ste?“ u izdanju njemačke zaklade Heinrich Böll (prvo izdanje 2015., drugo 2016.). Filmski esej „Aphasia“ srpsko-belgijske umjetnice Jelene Jureše, za koji je  pisala i izvodila monolog o politikama sjećanja na rat, dobitnik je dviju nagrada na Ji.hlava International Documentary Film Festival (2019.). Dobitnica je više europskih stipendija za novinarski rad (stipendija Milena Jesenska austrijskog Instituta za humanističke znanosti, stipendija njemačke fondacije “Sjećanje, odgovornost, budućnost”, stipendija njemačke Zaklade Heinrich Böll, Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost, stipendije Reporters in the Field njemačke zaklade Robert Bosch). Diplomirala je Hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Nina Urumov rođena je 1984. godine u Zagrebu gdje je završila Pravni fakultet. Za vrijeme studija volontirala je u UNHCR-u Hrvatska, na ZAGIMUN-u i na Zagreb Film Festivalu. Pohađala je nekoliko radionica dokumentarnog filma u Zagrebu, a ‘I am Nobody’ je prvi film koji je napravila.

I’m Nobody

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.