Umjetnik na odmoru

Artist on Vacation

O filmu

Redatelji: Sandra Bastašić, Damian Nenadić
Snimatelj: Damian Nenadić
Montažerka: Sandra Bastašić
Dodatna kamera: Aleš Sudac

Producenti: Oliver Sertić, Vanja Jambrović
Koproducent i autor koncepta Umjetnik na odmoru: Marinko Sudac
Produkcija: Restart laboratorij (HR)
Koprodukcija: Marinko Sudac (HR)
U suradnji s Institutom za istraživanje avangarde i Melange produkcijom

Film je nastao u sklopu programa Restart laboratorij – mentorskog inkubatora za nove autore.

FESTIVALI:

 

Sandra Bastašić rođena 1983. godine u Zagrebu. Diplomirala je 2013. na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu, a 2014. na odsjeku Montaže na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Trenutno radi kao montažerka na raznim filmskim žanrovima i formama, kao i druge srodne poslove u polju audiovizualnog stvaralaštva. Nakon što je 2014. godine magistrirala s radom Dematerijalizacija filmske špice – komparativna analiza tranzicije iz materijalne u virtualnu, područje kreativnog interesa postaje joj upravo ta filmska forma.

Damian Nenadić rođen je u Zagrebu, 1979 godine. U istom gradu završava Prirodoslovno-matematički faklultet, smjer biologije nakon kojeg sljedećih šest godina radi u području zaštite prirode. Dvije i pol godine živio je i radio na otoku Cresu gdje je bio koordinator programa zaštite bioraznolikosti otoka Cresa unutar NGO-a Eko-centar Beli. Idućih je godina sustavno radio na mnogobrojnim volonterskim projektima vezanim za zaštitu i zbrinjavanje životinja u Šanjolskoj, Portugalu i Francuskoj. Također se bavio veterinarskim treningom viših sisavaca (majmuna i morskih lavova) u zagrebačkom zoološkom vrtu. Zadnje tri godine studira filmsko i TV snimanje na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. Redatelj je nekoliko muzičkih spotova, a aktivno se bavi i umjetničkom fotografijom i drugim medijima izražavanja (izlagao u Muzeju grada Zagreba, ULUPUH-u, Klovićevi dvorima, Galerijama, Naval, Josip Plančić, Schlossolitude i dr.). Član je kreativne mreže Zebra, a istvoremeno radi kao urednik u Institutu za istraživanje avangarde. Trenutno je u produkciji svog prvog dugometražnog dokumentarca ‘Dani ludila’.

Umjetnik na odmoru

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.